Follow us

Οι τάσεις στα πανωφόρια της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2024-25

Τον φετινό χειμώνα η μόδα των outerwears είναι συναρπαστική.

Οι τάσεις στα πανωφόρια της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2024-25 Splash News / Ideal Images

Το ενδιαφέρον για τη μόδα του καλοκαιριού έχει φτάσει στο τέλος του. Η σκέψη μας βρίσκεται στην προσεχή σεζόν και οι σημειώσεις για τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν το Φθινόπωρο - Χειμώνα 2024-25 αρχίζουν και πυκνώνουν μαζί με τα "αποθηκευμένα" σε καλάθια για τις πρώτες αγορές μετά τις διακοπές. Με τα runways να έχουν αποκαλύψει ήδη το πώς θα διαμορφωθεί το στιλ, μία κατηγορία ενδυμάτων που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή την εποχή είναι τα πανωφόρια. Σ' αυτά, εξάλλου, έχουν δώσει και τη μεγαλύτερη έμφαση οι κολεξιόν Φ/Χ 2024-25 γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των παλτό, των τζάκετ, των blazers στο φθινοπωρινό και χειμερινό ντύσιμο. Σε ποια, λοιπόν, πανωφόρια δίνουν μεγαλύτερη έμφαση οι σχεδιαστές για φέτος;

1. Τα peacoats

Peacoats, η μεγάλη επιστροφή. Αναμφίβολα μιλάμε για την τάση που συγκεντρώνει τα φώτα καθώς τα peacoats αποτελούν ένα από τα διαχρονικά κομμάτια της γυναικείας και ανδρικής γκαρνταρόμπας. Το πανωφόρι που φόρεσαν οι ναυτικοί σε κάθε γωνιά της γης, ήδη από περασμένους αιώνες, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: είναι κοντό, με φαρδιούς γιακάδες, διπλή σειρά κουμπιών και κάθετες τσέπες ή σχισμές, ενώ συνήθως κατασκευαζόταν από χοντρό μάλλινο ύφασμα σε μπλε (navy) χρώμα.

Στη σύγχρονη εκδοχή τους, τα peacoats δανείζονται πολλά απ' αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά υπόκεινται στον δημιουργικό επανασχεδιασμό, που ειδικά φέτος τους εξασφαλίζει μια πολύ θηλυκή ματιά. Ο Gucci δίνει στα peacoats του "καραμελένιες" (παστέλ) αποχρώσεις, η Prada τους προσθέσει statement κουμπιά και τα συνδυάζει με πουπουλένια sailor hats, η Bottega Veneta και ο Saint Laurent πειραματίζονται με τη σιλουέτα και τονίζουν τη γραμμή τους μέσα από στρογγυλεμένους ώμους και μανίκια, ενώ ο Ferragamo προσθέτει μία φάσα που θυμίζει ζώνη και τα συνδυάσει με φούστες από κρόσσια.

Διάβασε τη συνέχεια στο harperbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ