Follow us

Οι τάσεις - κλειδιά στη μόδα της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2024-25

Οι τάσεις της μόδας που ξεχώρισαν από τα runways.

Οι τάσεις - κλειδιά στη μόδα της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2024-25 Splash News / Ideal Images

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, και κάθε fashionista που θέλει να είναι ενημερωμένη, ξέρει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει μία πρώτη γνωριμία με τις τάσεις της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2024-25. Από κάποια βεράντα με θέα το Αιγαίο και με την αύρα του καλοκαιριού να ποτίζει ακόμα το δέρμα, το τι θα φορέσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2024 μοιάζει με μακρινό όνειρο. Όμως, δεν είναι αν σκεφτεί κανείς ότι το "ρολόι" της μόδας είναι κουρδισμένο διαρκώς μπροστά και οι τάσεις της μόδας για την επόμενη σεζόν, έχουν ήδη ξεκαθαρίσει, ή έστω ας πούμε ότι έχουν καταγράψει μία ροπή.

Αν κάπως πρέπει να συνοψίσω τις δικές μου παρατηρήσεις μελετώντας τις συλλογές από τα runways της σεζόν Φ/Χ 2024-25, θα έλεγα α) ότι ξεχωρίζει μία προσπάθεια των σχεδιαστών να ξεφύγουν από το "τόσο basic" look, β) η φαντασία μοιάζει να παρεισφρέει - σε ελεγχόμενες δόσεις - στο styling. Την περασμένη χρονιά είδαμε μία τεράστια στροφή της μόδας προς αυτό που χαρακτηρίστηκε "wearable style", δηλαδή τη μόδα που συμβαδίζει με το προσιτό, καθημερινό ντύσιμο. Η έμφαση, λοιπόν, δόθηκε στα basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας που συστήθηκαν με όρους πολυτέλειας και μοντέρνου, συχνά λιτού, σχεδιασμού μέσα από τις συλλογές των brands. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που δήλωναν ότι τους έλειψαν τα τολμηρά, ευφάνταστα looks που αποτελούν εξάλλου την κορωνίδα του υψηλής ραπτικής, αλλά και της high RTW, και παρά την ικανοποίηση για συλλογές που καλύπτουν άριστα τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας, το φλερτ με μια "φλατ" ομοιομορφία, ενίοτε χωρίς έμπνευση, έγινε αφορμή ποικίλου σχολιασμού.

Κι ενώ σε επίπεδο καλλιτεχνικών διευθυντών και CEO, τα πιόνια δεν φαίνεται να έχουν πάρει ακόμα τη θέση τους στη σκακιέρα, με τις μετακινήσεις να συνεχίζονται και τοπ θέσεις να παραμένουν κενές, η σεζόν Φ/Χ 2024-25 φαίνεται να επιχειρεί να φέρει την ισορροπία ανάμεσα στα "wearables" και τα "not so basics". Η chic κομψότητα δεν μετακινείται από τις τάσεις της νέας σεζόν, όμως η προσέγγιση μοιάζει λιγότερο "κλασική" από τα συνηθισμένα και οι προοπτικές για δημιουργικό styling μοιάζουν περισσότερο ανοιχτές: το layering γίνεται ευρηματικό, οι σιλουέτες δείχνουν ανεπιτήδευτες μέσα από τεχνικές όπως το ντραπέ, τα "αφράτα" παλτό δεν περιορίζονται στις απαλές, χνουδωτές υφές αλλά αφήνουν τα νήματα να ξεχωρίσουν σαν ακατέργαστη πρώτη ύλη, ενώ το boho επιστρέφει - χάρη, ασφαλώς, στην Chloé- για να μας υπενθυμίσει τι έχει περισσότερο σημασία στο στιλ: η αίσθηση ελευθερία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ