Follow us

7 συμβουλές για να οργανώσεις σωστά τη βαλίτσα των διακοπών

Πώς θα οργανώσεις τη βαλίτσα των διακοπών για να μην πάρεις μαζί σου όλη τη ντουλάπα.

organosi valitsas iStock

Όσο περισσότερο πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές τόσο περισσότερο ξεκινάμε να ασχολούμαστε με τα χρήσιμα tricks που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε τη βαλίτσα των διακοπών μας. Ανάμεσα σε εκείνα που χρειάζεται να σε απασχολούν είναι πως δεν θα τοποθετήσουμε όλα τα ρούχα της ντουλάπας μέσα στη βαλίτσα, πως θα τα οργανώσουμε σωστά, αλλά και πως θα αποφύγουμε το έξτρα τσαλάκωμα. Παρακάτω, θα βρεις κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις σωστά τη βαλίτσα σου.

#1 Δημιούργησε το δικό σου moodboard

Έχεις αποφασίσει ποιος είναι ο προορισμός των διακοπών σου, ωστόσο δεν γνωρίζεις τι θα φορέσεις στις εμφανίσεις σου εκεί. Μία χρήσιμη συμβουλή λοιπόν είναι να δημιουργήσεις το δικό σου moodboard, ώστε να έχεις μία πηγή έμπνευσης για τα looks σου. Μπορείς να αναζητήσεις διάφορους συνδυασμούς στο Instagram ή το Pinterest και στη συνέχεια να προσπαθήσεις να τα αντιγράψεις ή να τα προσαρμόσεις στο δικό σου στιλ με βάση τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Κάπως έτσι, τα outfits σου θα είναι κάπως οργανωμένα χωρίς να έχεις πάρει μαζί σου όλη τη ντουλάπα.

#2 Φτιάξε μία λίστα

Επόμενη χρήσιμη συμβουλή είναι να δημιουργήσεις μία λίστα με όλα τα κομμάτια που χρειάζεται να έχεις μαζί σου. Προτείνουμε να τα τοποθετήσεις έτσι ώστε να δημιουργούνται ολοκληρωμένα σύνολα, διαφορετικά θα έχεις μαζί σου ρούχα που δεν συνδυάζονται.

#3 Σκέψου έξυπνα

Σύμφωνα με τους fashion experts, όταν θα επιλέξεις τα κομμάτια που θα προσθέσεις στη βαλίτσα των διακοπών σου θα χρειαστεί να σκεφτείς έξυπνα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πώς είναι προτιμότερο να πάρεις μαζί σου ρούχα που μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους. Κάπως έτσι θα μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερα looks με λιγότερα κομμάτια. Για παράδειγμα, ένα αέρινο φόρεμα μπορεί να φορεθεί επάνω από το μαγιό σου στην παραλία, αλλά και σε μία χαλαρή βόλτα στο νησί. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να σκεφτείς και τις αποχρώσεις των ρούχων που θα έχεις μαζί σου. Προσπάθησε να συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, ώστε να μην σε απασχολήσει ιδιαιτέρως το styling.

#4 Να είσαι ο εαυτός σου

Σημαντική συμβουλή για την οργάνωση της βαλίτσας των διακοπών είναι και η εξής. Να επιλέξεις ρούχα και συνδυασμούς που σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου. Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα, ποια είναι τα κομμάτια που σε κάνουν να νιώθεις άνετα όταν πρόκειται να πας στην παραλία, να κάνεις βόλτα στα σοκάκια του νησιού ή να βγεις μία βραδινή έξοδο δίπλα στη θάλασσα. Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι το στιλ σου, συνεπώς πρόσθεσε στη βαλίτσα σου ακριβώς αυτά τα items.

#5 Επένδυσε στην κατάλληλη βαλίτσα

Εάν η βαλίτσα που έχεις στη συλλογή σου μετρά πολλές δεκαετίες ζωής και η ποιότητά της δεν είναι πλέον τόσο καλή, μάλλον έχει έρθει η στιγμή για ανανέωση. Προτίμησε μία βαλίτσα καλής ποιότητας, ώστε να είναι προστατευμένα τα προσωπικά σου αντικείμενα. Όσον αφορά στις αποχρώσεις, προτείνουμε να επιλέξεις ένα διαχρονικό χρώμα όπως το μαύρο ή το ασημί.

#6 Προμηθεύσου θήκες οργάνωσης

Αφού έχεις κάνει τη λίστα με όλα τα κομμάτια που θέλεις να πάρεις μαζί σου στις διακοπές, επόμενο βήμα είναι να προμηθευτείς τις αντίστοιχες θήκες οργάνωσης της βαλίτσας. Έτσι, κάθε φορά που ανοίγεις τις αποσκευές σου, δεν θα επικρατεί ένα χάος, αλλά θα γνωρίζεις σε ποια θήκη είναι το εκάστοτε κομμάτι. Σε μία θήκη μπορείς να τοποθετήσεις τα εσώρουχά σου, σε κάποιο άλλο τα μαγιό, σε κάποιο άλλο τα tops.

#7 Μην διπλώνεις τα ρούχα

Σίγουρα, τόσα χρόνια θα έχεις συνηθίσει να διπλώνεις τα ρούχα σου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους epxerts είναι προτιμότερο να χωρίσεις τα ρούχα σου σε κατηγορίες και στη συνέχεια να τα κάνεις μικρά ρολάκια. Κάπως έτσι να εξοικονομήσεις χώρο και θα αποφύγεις το τσαλάκωμα.

Extra Info

  • Προτίμησε ένα διάφανο νεσεσέρ για τα καλλυντικά σου, ώστε να τα βλέπεις πιο εύκολα και άμεσα.
  • Οργάνωσε σωστά τα κοσμήματά σου. Όσον αφορά στα κολιέ, φρόντισε να τα έχεις κλειστά, ώστε να μην μπερδευτούν
  • Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου μία θήκη για τα άπλυτα ρούχα.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ