Follow us

5 κόκκινα μπικίνι για να αντιγράψεις το beach look της Βάσιας Κωσταρά

Η Βάσια Κωσταρά με το μπικίνι που αποπνέει θηλυκότητα και σαγήνη.

vassia_kostara Instagram @vassia_kostara

Μπικίνι ή ολόσωμα, στράπλες ή halter, ψηλόμεσο ή με κορδόνια, tankini και maillot, monokini ή με cut-outs, μονόχρωμα ή εμπριμέ, σε animal prints ή σε metallics. Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου μαγιό, το σίγουρο είναι πως ανυπομονείς για να το φορέσεις όσο χαλαρώνεις στην παραλία. Τα μαγιό, και πιο συγκεκριμένα το μπικίνι είναι σύμβολο γυναικείας ανεξαρτησίας.

Το 1946, ο Γάλλος μηχανικός Louis Réard παρουσίασε στο Παρίσι το πρώτο σύγχρονο μπικίνι, ονομάζοντάς το από την Ατόλη Μπικίνι στα Νησιά Μάρσαλ, όπου οι ΗΠΑ διεξήγαγαν πυρηνικές δοκιμές. Η αποκαλυπτική εμφάνιση του μαγιό προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, καθώς η κοινωνία εκείνης της εποχής θεωρούσε άσεμνο να εκτίθεται ο ομφαλός των γυναικών. Παρόλο που η Μπριζίτ Μπαρντό φόρεσε μπικίνι στην ταινία του 1957 "Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα", η αποδοχή του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ άργησε να γίνει. Μάλιστα, τότε είχε απαγορευτεί σε διαγωνισμούς ομορφιάς, αλλά και σε πολλές παραλίες. Στη δεκαετία του 1960, με την άνοδο του φεμινιστικού κινήματος και τη σεξουαλική επανάσταση, το μπικίνι άρχισε να συνδέεται με την ιδέα της γυναικείας απελευθέρωσης και αυτονομίας με γυναίκες που έγραψαν ιστορία με την πορεία τους, όπως η Marilyn Monroe και η Raquel Welch να το φορούν.

Διαβάστε Επίσης

Από τότε έως σήμερα, το μπικίνι έχει γράψει πολλά κεφάλαια στην ιστορία της μόδας και πλέον θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Εάν είσαι λάτρης του μπικίνι και βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης του ιδανικού για το φετινό καλοκαίρι, προτείνουμε να ακολουθήσεις το παράδειγμα της Βάσιας Κωσταρά.

Πιο συγκεκριμένα, η σχεδιάστρια μόδας επισκέφτηκε τη Λευκάδα και δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μία σειρά από φωτογραφίες που τη δείχνουν να ποζάρει στην παραλία, φορώντας ένα μπικίνι σε κατακόκκινη απόχρωση. Το κόκκινο μπικίνι μάλιστα έχει να διηγηθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Διαβάστε Επίσης

Η πρώτη εμφάνιση του κόκκινου μπικίνι χρονολογείται στις δεκαετίες του 1920 και 1930, με την άνοδο του Hollywood. Διάσημες γυναίκες όπως η Esther Williams και η Rita Hayworth ξεκίνησαν να το φορούν, αναδεικνύοντας το ως σύμβολο θηλυκότητας και σαγήνης. Σήμερα, το κόκκινο μπικίνι έχει αποκτήσει έναν αέρα διαχρονικής κομψότητας και όχι άδικα. Ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, είναι πολύ θηλυκό, ενώ πρόκειται να αναδείξει τη μαυρισμένη επιδερμίδα σου.

Το beach look της Βάσιας Κωσταρά

Editor's Picks

Τοπ μπικίνι Zara

Σλιπ μπικίνι Zara

Ελαφρώς Ενισχυμένο Στράπλες Σουτιέν Μαγιό Classic Piquet Calzedonia

Σλιπ Μαγιό High Waist Shaping Classic Piquet Calzedonia

Bikini top Yamamay

Bikini bottom Yamamay

Σουτιέν Μπικίνι Balconette από Ανακυκλωμένο Ριμπ Microfiber Tezenis

Κλασικό Σλιπ Μπικίνι από Ανακυκλωμένο Ριμπ Microfiber Tezenis

Τοπ μπικίνι με σταυρωτή πλάτη Oysho

Ψηλόμεσο σλιπ μπικίνι Oysho

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ