Follow us

7 χρήσιμες συμβουλές για να πλύνεις και να φροντίσεις σωστά τα μαγιό σου

Πώς θα διατηρήσεις τα μαγιό σου σαν καινούργια.

magio iStock

Όσα μαγιό κι αν έχουμε στη συλλογή μας, πάντα λίγο πριν τις διακοπές, θα εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας με νέα σχέδια. Οι νέες συλλογές των beachwear brands προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από μπικίνι και ολόσωμα μαγιό σε αποχρώσεις και μοτίβα που θα ικανοποιήσουν ακόμα και την πιο απαιτητική fashionista. Αφού όμως κάνεις τις αγορές σου, χρειάζεται να γνωρίζεις κάτι ακόμα, δηλαδή πως θα φροντίσεις τα μαγιό σου, ώστε να τα διατηρήσεις σε άριστη κατάσταση και να τα φοράς για χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Ξέπλυνε το μαγιό αμέσως μετά το κολύμπι: Αμέσως μετά την επιστροφή σου από την παραλία ή την πισίνα, θα πρέπει να πλένεις το μαγιό, ώστε να φύγει το χλωριωμένο ή αλμυρό νερό, η άμμος και το αντηλιακό άμεσα. Κάπως έτσι, θα αποτρέψεις τη σύντομη φθορά και το ξεθώριασμα.

Χρησιμοποίησε ήπιο απορρυπαντικό: Εξίσου σημαντικό είναι να αποφύγεις τα σκληρά απορρυπαντικά και λευκαντικά, καθώς αυτά μπορούν να καταστρέψουν τα ευαίσθητα υφάσματα των μαγιό. Επίλεξε ένα ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου ή σαπούνι ειδικά για μαγιό.

Προτίμησε να τα πλύνεις στο χέρι: Το πλύσιμο στο χέρι είναι η καλύτερη μέθοδος για τα μαγιό. Γέμισε μια λεκάνη με κρύο νερό και πρόσθεσε λίγο απορρυπαντικό. Άφησε το μαγιό να μουλιάσει για 15-30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψ'τα απαλά με τα χέρια σου.

Πλύσιμο στο πλυντήριο: Εάν επιλέξεις να πλύνεις το μαγιό σου στο πλυντήριο, να θυμηθείς πως είναι καλύτερο να προτιμήσεις το πιο ήπιο πρόγραμμα πλυντηρίου με κρύο νερό. Μπορείς επίσης να βάλεις τα μαγιό σου σε μια ειδική θήκη για να τα προστατεύσεις ακόμα καλύτερα από τυχόν φθορές.

Μην τα βάλεις σε στεγνωτήριο: Η θερμότητα του στεγνωτηρίου μπορεί να καταστρέψει τα υφάσματα και τα χρώματα των μαγιό. Προτίμησε να αφήσεις τα μαγιό σου να στεγνώσει στον αέρα, αλλά σε σκιερό μέρος.

Μην τα αφήνεις στον ήλιο: Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να ξεθωριάσει και να καταστρέψει τα χρώματα των μαγιό. Όταν θέλεις να τα στεγνώσεις, προτίμησε να τα τοποθετήσεις σε ένα σκιερό μέρος.

Η σωστή αποθήκευση: Όσον αφορά στην αποθήκευση των μαγιό σου, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις σε μία βαμβακερή θήκη και σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος που δεν βρίσκεται κοντά σε κάποια πηγή θερμότητας.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ