Έχοντας ήδη μπει το καλοκαίρι, και με τις θερμοκρασίες να έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν για τα καλά, η ανάγκη για πιο ελαφριά πιάτα γίνεται όλο και πιο έντονη. Ανάμεσα σε αυτά, και μια πιο υγιεινή εκδοχή της δημοφιλούς pesto, αυτή τη φορά με βασικό συστατικό το αβοκάντο.
Δες επίσης: Sambal Oelek: Φτιάξε την καυτερή σάλτσα από την Ινδονησία για λαχανικά, ψάρια και ψητά
Δες στο παρακάτω βίντεο πώς θα φτιάξεις μια πανεύκολη μακαρονάδα με σάλτσα pesto με αβοκάντο. Άφησέ την στο ψυγείο για λίγες ώρες, και απόλαυσε το δροσιστικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο
Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λάιμ
- ξύσμα από 2 λάιμ
- ½ ματσάκι κόλιανδρο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κάσιους
- φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα σπαγγέτι
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα αφήνουμε για 9 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Για την πέστο αβοκάντο
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε κάσιους και τα σοτάρουμε.
- Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.