Ζελέ σοκολάτας με φράουλες

Συνταγές για καλοκαιρινά τραπεζώματα από τον αγαπημένο μας chef, Λευτέρη Λαζάρου

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Συνταγές για καλοκαιρινά τραπεζώματα από τον αγαπημένο μας chef


Ο Λευτέρη Λαζάρου υπογράφει μια νέα master chef μαγειρική σειρά που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα! 17 βιβλία γεμάτα αρώματα, γεύσεις & μεράκι με την υπογραφή του πολυβραβευμένου chef. Σε κάθε βιβλίο θα βρεις 15 μοναδικές & πεντανόμιστες συνταγές «από καρδιάς & δια χειρός» Λευτέρη Λαζάρου! Απέκτησε τώρα το θησαυρό μαγειρικής μόνο με 2,50 ευρώ.

Απόλαυσε εδώ 3 συνταγές από τη νέα συλλογή βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησε.


Υλικά:

750 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
16 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση


Βάζουμε σε ένα σκεύος 1 λίτρο νερό όσο πιο κρύο γίνεται, ρίχνουμε μέσα μία, μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Μετά βάζουμε τη ζάχαρη με το γάλα σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος.
Γεμίζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Όταν το ζελέ σοκολάτας έχει παγώσει, γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.


Tip:
Αντί για φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής μας.
Μπορούμε να αντί για ποτήρια να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μπολ.

Διάβασε Επίσης
Σφυρίδα με σόγια και λαχανικά σοτέ


Ριζότο με μύδια, κολοκυθάκια και σαφράν