Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι: Μάθε πώς να μαγειρεύεις το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι της μαμάς.
Γεμιστά στη γάστρα | Η πιο καλοκαιρινή και κλασική συνταγή
Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι με κριθαράκι
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κύβους ζωμού κρέατος
- 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)
- 350 γρ. Κριθαράκι μέτριο
- 250 γρ. κοκκινο κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες
- 2 κουταλιές πελτέ
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- φέτα
- παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το μοσχάρι με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στη γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το κριθαράκι, το κρασί και 1 τουλάχιστον ποτήρι νερό.
Εάν δεν έχεις καπάκι, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο και το αφήνουμε εκεί για 1-2 ώρες για να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε τριμμένη φέτα τυρί και ανακάτεψε. Μετά, σκέπασε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήσε το για 10 λεπτά ακόμα.
Tip: Δοκίμασέ το και με αρνί!
Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου