Συνταγή για γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι

Μάθε πώς να μαγειρεύεις το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι της μαμάς!

ΓΡΑΦΕΙ: KATERINA KARAMOUTSOU

Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι: Μάθε πώς να μαγειρεύεις το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι της μαμάς.

Γεμιστά στη γάστρα | Η πιο καλοκαιρινή και κλασική συνταγή

Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι με κριθαράκι

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους ζωμού κρέατος
  • 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)
  • 350 γρ. Κριθαράκι μέτριο
  • 250 γρ. κοκκινο κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • φέτα
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το μοσχάρι με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στη γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το κριθαράκι, το κρασί και 1 τουλάχιστον ποτήρι νερό.

Εάν δεν έχεις καπάκι, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο και το αφήνουμε εκεί για 1-2 ώρες για να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε τριμμένη φέτα τυρί και ανακάτεψε. Μετά, σκέπασε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήσε το για 10 λεπτά ακόμα.

Tip: Δοκίμασέ το και με αρνί!

Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου