Η αγαπημένη συνταγή των μαμάδων από την food blogger, Γιασεμή Μώρου.
Δες την εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια με άγριο ρύζι.
Συνταγή για κλασικό γιουβέτσι με κριθαράκι
Συνταγή για γιουβαρλάκια με άγριο ρύζι
Υλικά για 4 άτομα
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 50γρ. ρύζι γλασέ
- 50γρ. άγριο ρύζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 αβγό
- 1 πρέζα κύμινο
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 καρότο
- 1/5 σελινόριζα
- 1/5 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
- 1 λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το γλασέ με το άγριο ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το βρασμένο ρύζι, το αβγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά).
- Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια, τα ρίχνουμε στο ζωμό και σιγοβράζουμε, όταν ανέβουν στην επιφάνεια τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Σουρώνουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά(πατάτες, καρότο, σελινόριζα) κομμένα σε κύβους.
- Τέλος προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για 20’-25’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά.
Γεμιστά στη γάστρα | Η πιο καλοκαιρινή και κλασική συνταγή
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr