Υλικά
Για τις βάσεις
6 αυγά
1 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500 γρ αλεύρι
500 γρ ζάχαρη
3 κ.σ. νερό
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
500 ml νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο λεμόνι
50 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
2 λίτρα γάλα
250 γρ ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
250 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι. Χωρίζουμε το μείγμα μισό σε ένα ταψάκι 20-22 cm και το άλλο μισό σε ένα άλλο ταψάκι στρογγυλό και αυτό 20-22 cm. Βάζουμε μέσα στα ταψάκια λαδόκολλα πριν ρίξουμε το μείγμα για να μην κολλήσουν οι βάσεις.
Τα βάζουμε στον φούρνο για 40 -λεπτά στους 170 βαθμούς. Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι 5-6 λεπτά βράσιμο. Περιχύνουμε τις κρύες βάσεις.
Φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε στο πιάτο που θα το σερβίρουμε την μία
βάση. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα. Βάζουμε μία λαδόκολλα και πάνω σε αυτή τοποθετούμε μία σχάρα, πάνω της βάζουμε την δεύτερη βάση.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη και την περιχύνουμε πάνω στη βάση αυτή. Περιμένουμε λίγο να στερεοποιηθεί και σιγά σιγά με μία σπάτουλα την αφαιρούμε και την τοποθετούμε πάνω από την κρέμα. Έτοιμο το γιγάντιο κωκ. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Από τη μαμά του αναγνώστη μας Ηρακλή Ξεκαρδάκη, την Κυρία Μαργαρίτα, Ηράκλειο Κρήτης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr