Xmas In Athens: To ρεβεγιόν

Τα πιο premium ξενοδοχεία της Αθήνας βάζουν τα καλά τους, στρώνουν τα τραπέζια τους και μας υποδέχονται στα καλύτερα ρεβεγιόν των τελευταίων ετών

ΓΡΑΦΕΙ: MARIALENA GOUSIOU

Τα πιο premium ξενοδοχεία της Αθήνας βάζουν τα καλά τους, στρώνουν τα τραπέζια τους και μας υποδέχονται στα καλύτερα ρεβεγιόν των τελευταίων ετών


Ένας οδηγός με επιλογές από τα ρεβεγιόν Παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς των καλύτερων ξενοδοχείων της πόλης, για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ, τις γεύσεις και τα οικονομικά σου.

Grecotel Pallas Athena (www.grecotelpallasathena.com)
Pallas Athena Restaurant




24η Δεκεμβρίου – 79€ το άτομο

Καλωσόρισμα του σεφ
Σούπα κρέμα κάστανο με γαρίδα και αφρό από σπαράγγι με άρωμα λεβάντας
Ταρτάρ από λαβράκι με σολομό και αχινό, λάιμ και φυλλαράκια από φρέσκια σαλάτα mache
Φιλετάκια από αγριογούρουνο με μανιτάρια porcini, πουρέ κολοκύθας και σάλτσα port
Κρέμα από Valrhona αρωματισμένη με πορτοκάλι και σορμπέ φράουλας
Μελομακάρονα – Κουραμπιέδες
Καφές, Τσάι, Mignardises

31η Δεκεμβρίου - 129€ το άτομο

Καλωσόρισμα με σαμπάνια
Σούπα κίτρινης κολοκύθας με ραβιολάκια από μανιτάρια girolle και κατσικίσιο τυρί chevre
Μικρά λαχανικά με καραβίδες και μαύρη τρούφα αρωματισμένη με λέμον γκρας
Φιλέτο από συναγρίδα σε κρούστα μυρωδικών, ριζότο με σαφράν και σάλτσα από μοσχολέμονο
Μοσχαράκι γάλακτος με φουά γκρα, λευκά σπαράγγια, μουσελίν γλυκοπατάτας και σάλτσα με άρωμα περιγκουρντίν
Λάβα σοκολάτας με σορμπέ βατόμουρο και ζεστή σοκολάτα καραμέλια με fleur de sel
Βασιλόπιτα
Καφές, Tσάι, Mignardises




Hilton Athens (www.hiltonathens.gr)
Galaxy Restaurant


24η Δεκεμβρίου – 120€ το άτομο
Amuse Bouche με γαρίδα και μπρικ
Τρίο σολομού
Κρέμα σελινόριζας με φιλέτο Iberico
Σορμπέ Limoncello
Μοσχαρίσιο φιλέτο Αμερικής με πουρέ Περουβιανής πατάτας
Μους μαύρης σοκολάτας σε dacquoise μούρων
Καφές και Mignardises

31η Δεκεμβρίου
- 245€ το άτομο
Amuse Bouche με κυδώνι και καρπάτσιο σφυρίδας
Καβούρι σε μους από κουνουπίδι και σάλτσα Mojito
Jamon Serrano με τυρί Vacherin Mont d`Or και μέλι ακακίας
Καραβίδα και μανιτάρια σε ζωμό από χαμομήλι
Σορμπέ βύσσινο
Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με σος brandy και πουρέ από κάστανα με μαύρη τρούφα
Μους τυριού με κίτρο και ζελέ κυδώνι
Μους φουντουκιού με μαρέγκα κανέλλας και σορμπέ μαύρης σοκολάτας
Καφές και Mignardises




Divani Caravel (www.divanis.com)
Brown’s Restaurant


24η Δεκεμβρίου – 70€ το άτομο
Ψητό χτένι με σαφράν και αμύγδαλο
Καρπάτσιο μόσχου και μιλφέιγ κολοκυθιού με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια
φαμιλιόλε και άρωμα τρούφας
Κρέμα πατάτας ντεζιρέ με σύγκλινο μάνης και λάδι ρόκας
Φιλέτο γλώσσας γεμιστό με καβούρι, γαρίδα και μάραθο, σάλτσα σπανάκι
με γλυκάνισο και παντζάρια Παριζιέν
Μπουτάκι πάπιας κονφί με πορτοκάλι και κράνμπερι, πουρέ γλυκοπατάτας,
τοματίνια γκλασέ και ψητό κρεμμυδάκι με μπαλσάμικο
Μακαρόν με κάστανο, παγωτό μαστίχας με ροζ πιπέρι και σάλτσα καραμέλας
Αρωματικός καφές φίλτρου, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και κονιάκ

31η Δεκεμβρίου
- 80€ το άτομο
Κροκέτα με jamon serrano και κατσικίσιο τυρί σε μαγιονέζα κάρρυ
Γαρίδες μαρινέ με αυγοτάραχο, μους καβουριού με σέλερυ και ζελέ limoncello
Βελουτέ φασιανού με κάστανα
Ραβιόλι αστακού με σαμπάνια και κρέμα οστρακοειδών
Φιλέτο black angus σχάρας με πουρέ φινόκιο, μανιτάρι γεμιστό με ταρτάρ φιλέτου
σπαράγγι ατμού και τοματίνι γκλασέ
Valrhona manjari cremeux με φρούτα του δάσους
Αρωματικός καφές φίλτρου, πραλίνες σοκολάτας, βασιλόπιτα & ποτήρι σαμπάνιας