Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως είναι αυτός της εστίασης, οι γυναίκες καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Δυναμικές, δημιουργικές, ευέλικτες και πρωτοποριακές, οι σύγχρονες chef ηγούνται όχι μόνο της κουζίνας ενός εστιατορίου αλλά και αρκετά συχνά ολόκληρης της επιχείρησης.
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη: Έχει βραβευτεί ως Best Female Chef στο 100 Restaurant Awards Ceremony και είναι συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου Funky Gourmet, το οποίο έχει κερδίσει (και διατηρεί) 2 αστέρια Michelin.
Ντίνα Νικολάου: Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, καθώς εδώ συνεργάζεται με το Yoleni's ενώ παράλληλα τρέχει πολλά προσωπικά project ενώ στη γαλλική πρωτεύουσα "τρέχει" το δικό της εστιατόριο Evi Evane.
Γωγώ Δελογιάννη: Σχετικά καινούργια στον χώρο της εστίασης, η Γωγώ εξαλείφει κάθε στερεότυπο στην κουζίνα. Άκρως δυναμική, έχει αναλάβει τα ηνία της Taverna στο Bios ενώ συμβάλλει στα κοινά, βοηθώντας όπως μπορεί ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Δέσποινα Μαραγκίδου: Η κυρία Δέσποινα είναι η "ψυχή του L'Abbuffata, αφού είναι υπεύθυνη για το φανταστικό φαγητό που θα φας αλλά και για τα λουλούδια που θα δεις στα βάζα των τραπεζιών.
Ελένη Ψυχούλη: Παρόλο που τα τελευταία χρόνια η Ελένη δεν βρίσκεται ενεργά σε κάποιο εστιατόριο, δεν έχει σταματήσει να "υπηρετεί" το καλό φαγητό μέσα από δημοσιογραφικά, τηλεοπτικά αλλά και συμβουλευτικά projects. Οι γνώσεις της σχετικά με το φαγητό και την οργάνωση ενός εστιατορίου σε εκπλήσσουν κάθε φορά που μιλάς μαζί της.
Ιωάννα Χαλμούκη: Η γλυκιά Ιωάννα, γνωστή ως Πάστα Φλώρα, βρίσκεται πίσω από τα πολύ πετυχημένα γλυκά, που απολαμβάναμε όλο τον χρόνο στο brunch του Monsieur Barbu.
Εύη Παπαδοπούλου: Όταν άνοιξε πριν από μερικά χρόνια το Le Greche, η Εύη Παπαδοπούλου είχε ένα στοίχημα: να δείξει σε όλους τι σημαίνει χειροποίητο παγωτό. Σήμερα, το έχει καταφέρει και με το παραπάνω αφού οι ουρές δεν σταματούν ποτέ στο κατάστημα του Συντάγματος, ενώ πέρυσι άνοιξε το "αδερφάκι" του στο Ψυχικό.
Κατερίνα Λίβα: Από ένα κατάστημα ρούχων στο δικό της εργαστήριο ζαχαροπλαστικής βρέθηκε η Κατερίνα. Χρειάστηκαν άπειρες ώρες δουλειάς, εκπαίδευσης και εξάσκησης για να αναδειχθεί το Poulette Pastry σε ένα high end brand ζαχαροπλαστικής.