Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στα social media, το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι το περίπτερο της Nestlé Professional , στη Horeca 2017, υπήρξε το talk of the town για τους απανταχού coffee addicts και foodies, αφού τα cocktails με βάση τον Nescafé, οι λαχταριστές σοκολάτες Nestlé Chocolate, οι ιδιαίτερες γεύσεις του espresso Buondi Caffé και ο all timeclassic Λουμίδης Παπαγάλος πρωταγωνιστούσαν στα timeline, κάνοντάς με να ανυπομονώ για την επίσκεψή μου στην έκθεση, την αμέσως επόμενη μέρα.
Και αν θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι, το μεσημέρι της Κυριακής έφτασα υποψιασμένη στο Metropolitan Expo, πρώτη εγώ οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν ήμουν τελικά προετοιμασμένη για τον κόσμο που συγκέντρωσε η Horeca 2017, αλλά και για όλα τα απολαυστικά πράγματα που ξετυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια μου. Όπως με ενημέρωσαν, στο περίπτερο της Nestlé Professional στο 1ο Hall, η προετοιμασία, τις τελευταίες εβδομάδες, ήταν πυρετώδης, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και να έχει το κοινό την ευκαιρία να δοκιμάσει τον καφέ και τα ξεχωριστά ροφήματα που ετοιμάζονταν ακατάπαυστα μπροστά στα μάτια μας.
Πρώτη στάση, το αγαπημένο, καθιερωμένο όχημα- αντίκα Λουμίδης Παπαγάλος- του brand που, εδώ και σχεδόν 100 χρόνια έχουμε ταυτίσει με τον ελληνικό καφέ. Το κλασικό, σκουροπράσινο όχημα, αξίζει να σημειωθεί ότι κυκλοφορεί ακόμα και γυρίζει τις πόλεις της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας στους λάτρεις του ελληνικού, ότι ο εθνικός μας καφές παραμένει εγγυημένη επιλογή και αγαπημένη συνήθεια που δύσκολα αντικαθίσταται. Ο Senior Brand Manager της Nestlé Professional, Ανέστης Νεδόπουλος, μάς ενημέρωσε για την κρύα απόσταξη (cold brew), τη δροσιστική εναλλακτική του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος.
Παράλληλα, οι baristi Λουμίδης Παπαγάλος ετοίμαζαν ακατάπαυστα και γεμάτοι υπερηφάνια και δύο νέες συνταγές του αγαπημένου καφέ στη χόβολη: έναν έντονα σαγηνευτικό με αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα, και έναν ελαφρά γλυκό ελληνικό με άρωμα ροδόνερο, που με ταξίδεψε περί τα 30 χρόνια πίσω, στο σαλόνι της γιαγιάς μου τα απογεύματα, να βουτάω ένα λουκουμάκι στον καφέ της και να το απολαμβάνω γεμάτη χαρά. Και παρότι, ως γνωστόν, ο ελληνικός καφές δεν θέλει βιασύνη στην παρασκευή αλλά ούτε και στην κατανάλωσή του, ως γνήσια καφεϊνομανής ανυπομονούσα να δοκιμάσω και τις επιλογές καφέ φίλτρου αλλά και espresso που προσέφερε η Nestlé Professional στην έκθεση.
Μία επίσκεψη στο corner του Buondi Caffè, λοιπόν, ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη, και η ξενάγησή μου εκεί, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν με άφησε ασυγκίνητη. Εξαιρετικό καφές φίλτρου με βάση τον μονοποικιλιακό καφέ Buondi Single Origin Hoduras -κρύος και κλασικός σε διαφορετικές παραλλαγές-, μοναδικά, κρύα espresso cocktails με μαστίχα, βερμούτ και ξύσμα πορτοκαλιού, καθώς και espresso με λεμονάδα ήταν μερικές μόνο από τις γεύσεις που με έκαναν να φανταστώ να τις απολαμβάνω ένα καλοκαιρινό απόγευμα δίπλα στη θάλασσα.
Φυσικά, και ο ζεστός καφές είχε την τιμητική του με το cone cappuccino να αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της ημέρας. Δώσε προσοχή: χωνάκι παγωτού, περιχυμένο εσωτερικά με λιωμένη κουβερτούρα, παίζει τον ρόλο φλιτζανιού ενός υπέροχου, δυνατού και ζεστού cappuccino. Δεν περιγράφω άλλο.
Και αφού αυτό το τελευταίο -φυσικά- μού άνοιξε την όρεξη για σοκολάτα, η επόμενη στάση μου ήταν στο corner της Nestlé Chocolate και η επιθυμία μου να κάνω μπάνιο κυριολεκτικά στα δοχεία με τις λευκές και μπίτερ ζεστές σοκολάτες που εμπλουτίζονταν με ρούμι, άρωμα τριαντάφυλλο, πιπέρι καγιέν, πορτοκάλι- cointreau και ένα σωρό άλλες ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα που απογείωναν την βελούδινη υφή και την πλούσια γεύση των ροφημάτων που δημιούργησε, ειδικά για τη Nestlé Chocolate ο Στέλιος Παρλιάρος.
Η μέρα μου έκλεισε στο corner του κλασικού Nescafé- της σταθερής αξίας του Έλληνα καφεϊνομανή, αλλά και πρώτου καφέ της εφηβικής ηλικίας των περισσότερων. Εκεί, ο Ola Persson, αναγνωρισμένος Barista & Head Barista της Nestlé Professional, δημιουργώντας αναρίθμητα ζεστά και κρύα cocktails με τον αγαπημένο καφέ, μού εξηγούσε πόσο χαρούμενος ένιωσε που βρέθηκε στη χώρα μας και, συγκεκριμένα, στη Horeca 2017, αφού πάντα τον εμπνέει η περηφάνια που έχουν οι Έλληνες baristi για την δουλειά τους, ενώ μού έδειχνε στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες τού πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν διαφήμιζε στη χώρα του τον Nescafé Frappé- του οποίου δηλώνει μεγάλος fan.
Η αγαπημένη μου δημιουργία των χαρισματικών baristi του Nescafé δεν ήταν άλλη από το cocktail Apple Pie- το οποίο, όπως ακριβώς το λέει το όνομά του, είχε υπέροχη γεύση μηλόπιτας αλλά ήταν δροσιστικό και ελαφρύ ταυτόχρονα.
Βέβαια, δεν μπορώ να μην αναφέρω το εξαιρετικό, χειμερινό Nescafé Mulled Coffee που μού θύμισε Χριστούγεννα και συγκεκριμένα Gluhwein, και το κρύο cocktail με βάση την -αγαπημένη όλων- Kit Kat που, φυσικά, έγινε ανάρπαστο όλες τις ημέρες της έκθεσης.
Κάπως έτσι, η περασμένη Κυριακή μου εξελίχθηκε σε μία μέρα γεμάτη νέες γεύσεις, γνώσεις και γνωριμίες με ανθρώπους που αγαπάνε τη δουλειά τους, είναι περήφανοι γι' αυτήν και διαθέσιμοι να σέ ξεναγήσουν, όχι μόνο στις δημιουργίες τους, αλλά και σε όλες τις διαδρομές σκέψης και έμπνευσης πίσω από αυτές.
Sponsored by Nestlé Professional
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr