Με την πανδημία του κορονοϊού να πλήττε όλο τον κόσμο, το φετινό Πάσχα θα είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ωστόσο η καραντίνα και ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι μπορεί να βγάλει προς τα έξω άλλα σου ταλέντα, όπως η μαγειρική.
Και τι καλύτερο από το να φτιάξει πασχαλινά μπισκότα; Και ειδικά όταν η συνταγή είναι από τον σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ;
Πασχαλινό τσουρέκι, κουλουράκια, τσιζκέικ | 3 συνταγές για πασχαλινά γλυκά
Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του παλατιού, ο προσωπικός σεφ της 93χρονης σου δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή, ενώ σε καλεί να την φτιάξεις και να κάνεις και μια ανάρτηση στο Instagram με το hashtag #RoyalBakes.
Τα υλικά που θες για τα πασχαλινά μπισκότα είναι:
Για τη βάση του μπισκότου:
350 γρ. απλό αλεύρι
5 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. τζίντζερ
5 γρ. κανέλα
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
175 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. σιρόπι
Για το γλάσο:
2 ασπράδια αυγού
600 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας
Εκτέλεση:
Για το μπισκότο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
Προσθέτουμε τη ζάχαρη
Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
Για το γλάσο:
Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
Με κορνέ, καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα