Στις 21 Απριλίου η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τα γενέθλια της και έγινε 94 ετών! Γι’ αυτή τη σημαντική ημέρα, το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα την συνταγή για τα αγαπημένα της cupcake.
Βασίλισσα Ελισάβετ | Ο προσωπικός της σεφ μάς δίνει τη συνταγή για πασχαλινά μπισκότα
Συγκεκριμένα ο προσωπικός της σεφ δημιούργησε 16 cupcakes με σοκολάτα διακοσμημένα με τα αρχικά της, αλλά και με μια κορώνα και μάς τα έδειξαν μέσω του Instagram. Μέσω του επίσημου λογαριασμού του παλατιού μοιράστηκε και τη συνταγή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους fans της βασίλισσας να φτιάξουν και αυτοί αυτή τη συνταγή.
Τα σοκολατένια cupcakes της βασίλισσας Ελισάβετ
ΥΛΙΚΑ
15 γρ. ξίδι
300 ml. γάλα
50 ml. φυτικό λάδι
60 γρ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
2 αυγά
5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. σκόνη κακάο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. μαγειρική σόδα
100 γρ. λευκά chocolate chips
Θήκες για cupcakes
Για topping με κρέμα βουτύρου:
90 γρ. σκούρα σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο
125 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150C.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό δοχείο, μαζί με τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξίδι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το υγρό μείγμα στο ξηρό.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό, χωρίς κόμπους.
Προσθέτουμε τα chips λευκής σοκολάτας.
Βάζουμε τις θήκες των cupcakes σε ένα ταψί.
Με ένα μεταλλικό κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο όταν γίνουν χρυσαφένια και ελαστικά στην αφή.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα βουτύρου ως γλάσο:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί, μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.
Προσθέτουμε τη ζεστή και λιωμένη σοκολάτα.
Με ένα κορνέ (αν δεν έχεις, με κουταλάκι ή σπάτουλα), διακόσμησε με το γλάσο το πάνω μέρος των cupcakes.
Έτοιμα τα βασιλικά cupcakes!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr