Follow us

Βάλε ραπανάκι στις σαλάτες σου: Να τα οφέλη που δεν ήξερες (και πώς αλλιώς θα το φας)

Απ’ ό,τι φαίνεται αυτός ο μικρός βολβός έχει πολλά να προσφέρει στην υγεία σου.

Screenshot_13

Έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που τρώνε κόκκινα λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου κατά 50%. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το ραπανάκι με τις πολύτιμες ιδιότητές του και τη χαρακτηριστική του γεύση.

-Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή σεληνίου και βιταμίνης C.

-Αποτελεί ένα εύγευστο και εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες σνακ, αφού προσδίδει μόλις 16 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.

-Περιέχει λουτεΐνη η οποία ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και έχει αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση.

-Περιέχει βιταμίνη Κ, Νιασίνη (Β3), B6, χολίνη, φολικό οξύ, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

-Η βιταμίνη Α που επίσης περιέχει το ραπανάκι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθά το σώμα να διατηρήσει τους ιστούς και τις μεμβράνες των αρθρώσεων σε καλή κατάσταση

-Είναι τέλος ο απόλυτος εχθρός της χοληστερόλης! Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στο ραπανάκι δεσμεύουν την υπερβολική χοληστερόλη που προσλαμβάνεται από την τροφή...

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr