Τζίντζερ, κόλιαντρο, κάρδαμο και πιπεριές τσίλι για καλύτερη υγεία

Τα ιδιαίτερα βότανα και μυρωδικά της ταϊλανδέζικης κουζίνας δεν είναι μόνο αρωματικά και νόστιμα- έχουν μοναδικά οφέλη για την υγεία σου.

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Τζίντζερ

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το τζίντζερ καταπραΰνει τη ναυτία και ανακουφίζει από πόνους αρθρίτιδας και ημικρανίες. Ωστόσο, σε μελέτες έχει βρεθεί πως μπορεί να προσφέρει και άλλα οφέλη, όπως να συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου (των πνευμόνων, του μαστού και της ουροδόχου κύστης). Παίζει, επίσης, ρόλο στην πρόληψη της καρδιακής προσβολής μειώνοντας τη συσσώρευση πλάκας που φράσσει τις αρτηρίες, ενώ θεωρείται πως μειώνει την LDL ή «κακή» χοληστερίνη.

▶ Πρόσθεσέ το: Σε σούπες, smoothies, τσάτνεϊ και σούσι.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Tags