Τα Food Trends της Google χαρακτήρισαν τον κουρκουμά ως το "breakout star" υλικό του 2016, με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο να αυξάνονται κατά 56% σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο και κατά 300% συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια.
Πράγματι, πλέον δείχνουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο να κατανοήσουμε πώς κάθε συστατικό επηρεάζει το σώμα μας και, φυσικά, προτιμούμε εκείνες τις τροφές που, εκτός από κορεσμό, προσφέρουν και οφέλη στην υγεία μας. Ο κουρκουμάς ανήκει σε αυτή την κατηγορία, εξαιτίας της κουρκουμίνης που περιέχει η οποία, όπως έχουν αποδείξει οι επιστήμονες, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Διάβασε επίσης: Τα top μπαχαρικά που αδυνατίζουν και καίνε το λίπος!
Eπιπλέον, το μπαχαρικό αυτό χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ασιατική μαγειρική, ενώ στην Ινδία είναι γνωστό ως η «Χρυσή Θεότητα» και έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 4.000 χρόνια στην ιατρική για την προστασία του σώματος και την αύξηση της ζωντάνιας.
Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους, αξίζει να εντάξεις τον κουρκουμά στη διατροφή σου.
Κουρκουμάς με γάλα: Η συνταγή
Υλικά
1 κούπα άγλυκο γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
Μια μεγάλη κουταλιά κουρκουμά σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ τριμμένο ή σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Προαιρετικά μαύρο πιπέρι (μια πρέζα)
Προαιρετικά, στύψε και λίγο λεμόνι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι το γάλα αμυγδάλου χωρίς να βράσει. Προσθέτεις τον κουρκουμά, τη σκόνη τζίντζερ και την κανέλα. Έπειτα, ρίχνεις το λάδι καρύδας και χτυπάς όλα τα υλικά με ραβδομπλέντερ. Πασπαλίζεις με κανέλα! Για κρύο latte, προσθέτεις το μείγμα σε μπλέντερ με παγάκια και δεν ξεχνάς το μέλι!