Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Xρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2
Μερίδες: 4 άτομα
Υλικά
4 τσιπούρες, 250-300 γρ. η μία, καθαρισμένες
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
2 κλωναράκια σέλινο (με τα φύλλα του), ψιλοκομμένα
4-5 κλωναράκια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
2 φύλλα δάφνη
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
120 γρ. κρασί λευκό
40 γρ. ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το σκόρδο, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια. Τοποθετούμε τα ψάρια ανάμεσα στα λαχανικά.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Tips: Αν τις πατάτες και τα καρότα τις κόψετε σε πιο χοντρές φέτες, καλό θα ήταν να τις προβράσετε για λίγα λεπτά πριν τις προσθέσετε στο ταψί, για να ψηθούν πιο σωστά, μαζί με το ψάρι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr