Η σπιτική συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας από τη μαμά της Βασιλικής Καρανζογιάννη, κυρία Ιωάννα.
Υλικά:
- 1 μαργαρίνη soft (250γρ) σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα (ή 150γρ) ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 σφηνάκι ποτό (κονιάκ ή λικέρ)
- Μισή κούπα (100 γρ) ψιλοκομμένα καρύδια
- 50 μπισκότα τύπου πτι μπερ (σπασμένα αλλά όχι σε χοντρά κομμάτια)
- 200 γρ τρούφα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο (δηλαδή για περίπου 3 με 4 λεπτά). Έπειτα, ρίχνουμε στο μείγμα μια ποσότητα από το τριμμένο μπισκότο (περίπου το μισό) και πάνω στο μπισκότο ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε λίγο ακόμα από το μπισκότο και όλο το κακάο. Στην συνέχεια, προσθ έτουμε τα καρύδια και το υπόλοιπο μπισκότο ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς. Το μείγμα μας είναι έτοιμο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να σφίξει. Το βγάζουμε από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε τα τρουφάκια στο μέγεθος που θέλουμε και στο τέλος τα τυλίγουμε με την τρούφα γάλακτος και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσουν. Καλή απόλαυση!
Συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο
Η αγαπημένη vegan συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και ελάχιστη ζάχαρη