Για να τις πιεις στο μπαλκόνι
Είναι το ιδανικό “ποτό” για τα χαλαρά απογεύματα στο μπαλκόνι με φίλους, αφού σε δροσίζει και σε ξεδιψάει ταυτόχρονα. Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικές συνταγές – λεμονάδα με τσάι, pink lemonade και detox – ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής.
Λεμονάδα με τσάι Anassa Pure Happiness
Ο chef Χριστόφορος Πέσκιας και η Different ομάδα του έχουν δημιουργήσει συνταγές για δροσερά ροφήματα ειδικά για την βραβευμένη εταιρία Anassa Organics. Στην παρακάτω συνταγή το οργανικό τσάι Anassa Pure Happiness συνδυάζεται ιδανικά με το λεμόνι και το μέλι για ένα δροσιστικό και θρεπτικό ρόφημα.
Υλικά
1. 60ml χυμό λεμόνι
2. 130γρ μέλι από ανθούς λεμονιάς (ή άλλο μέλι ανθέων). Βάλτε όσο μέλι σας αρέσει
3. Ξύσμα από ½ λεμόνι
4. 200ml κρύο τσάι Pure Happiness
5. Πάγο για το σερβίρισμα
6. Φρέσκο μελισσόχορτο ή μέντα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα του χωρίς να το ζεστάνουμε
Προσθέτουμε το τσάι και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε με τα αρωματικά φυτά τον πάγο και μια φέτα λεμόνι
Συνέχεια στη σελίδα 2
Υλικά
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1½ λεμόνια, κομμένα σε φέτες
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
500 γρ. κουπάκια σμέουρα
Πάγο και φρέσκο δυόσμο ή μέντα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε 350 ml κρύο νερό.
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συχνά, και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
Το περνάμε από ένα σουρωτήρι πιέζοντας με ένα κουτάλι ώστε να βγάλουμε όλο τον χυμό.
Το σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.
Για να το σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο σε ένα ψηλό ποτήρι και γεμίζουμε με μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, πάγο και δυόσμο ή μέντα.
Detox λεμονάδα
Το σιρόπι σφενδάμου, δεν λειτουργεί μόνο ως γλυκαντική ουσία, αλλά βοηθά επίσης στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Επειδή όμως υπάρχουν πολλά τεχνητά, αρωματισμένα σιρόπια στην αγορά, είναι καλό να επιλέξεις ένα οργανικό. Το πιπέρι καγιέν περιέχει ουσίες που επιτρέπουν στον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες από το λίπος, ενώ το αποσταγμένο νερό βοηθά τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους.
Υλικά
20 ml σιρόπι σφενδάμου (κατά προτίμηση οργανικό)
20-30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
1/10 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (ή περισσότερο αν αντέχεις τα καυτερά)
250 ml αποσταγμένο νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε.