Μία γρήγορη συνταγή για την πιο νόστιμη και ελαφριά μηλόπιτα!
Ταψί 26cm
Διάρκεια προετοιμασίας 20 λεπτά
Διάρκεια ψησίματος 30 λεπτά θερμοκρασία φούρνου 180 βαθμούς C
Κομμάτια 10
Θερμίδες ανά κομμάτι 325
ΖΥΜΗ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 2 ποτήρια του νερού αλεύρι
- 1 φακελάκι μπαίκιν-πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΓΕΜΙΣΗ
- 5 μήλα μεγάλα στάρκιν
- 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιακ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλλα (σκόνη )
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο (σκόνη )
- 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
Σταφιδόπιτα | Η συνταγή για υπέροχο κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά
Τυρόπιτα κέικ με γιαούρτι και φέτα | Η υπέροχη συνταγή για αφράτο, αλμυρό κέικ σε μισή ώρα
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα
βράζουμε με τη ζάχαρη (1/2 ποτήρι) και με το νερό (1 ποτηράκι του κρασιού) για 10 λεπτά. Αποσύρουμε απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το κονιάκ, κανέλα και γαρύφαλλο.
Σε μία λεκάνη αναμιγνύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε έως ότου
ξεκολάει απο τα τοιχώματα . Βάζουμε το 1/4 της ζυμης στο ψυγείο. Το υπόλοιπο 3/4 το απλώνουμε στο ταψάκι μας αφού το λαδώσουμε ελαφρά. Καλύπτουμε τον πατο και τα τοιχώματα του ταψιού μέχρι το μέσον περίπου. Αδειάζουμε τα μήλα μέσα στο ταψάκι με το ζυμάρι μας. Βγάζουμε το 1/4 της ζύμης που είχαμε βάλει στο ψυγείο και με ένα χοντρό ρεντέ τρίβουμε την ζύμη μας επάνω από τα μήλα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Τέλος ψήνουμε στον φούρνο 30 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
Από τη μαμά της Κατερίνας Αγγελάκη, την κυρία Δέσποινα