Τραχανότο με παντζάρι και τυριά από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ο τραχανάς είναι τέλειος καμβάς για να παίξεις με ό,τι γεύση σκεφτείς

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Ο τραχανάς είναι ένα αγαπημένο, παραδοσιακό πρωινό σε πολλά μέρη (ειδικά ορεινά) της Ελλάδας. Για πολλά χρόνια τον σνομπάραμε, μετά κάπως του αλλάξαμε τη συνταγή και από σούπα του δώσαμε μια πιο βελούδινη υφή. Κάναμε redesign και στο όνομα και το ονομάσαμε τραχανότο, κατά το ιταλικό ριζότο. Έτσι για να μοιάζει πιο εκλεπτυσμένος και γκουρμέ.

Όπως και αν το προτιμάς, ο τραχανάς είναι τέλειος καμβάς για να παίξεις με ό,τι γεύση σκεφτείς, από κοτόπουλο και μανιτάρια μέχρι γαρίδες και σπανάκι.

Τραχανότο με παντζάρι και τυριά

Υλικά:

Για το τραχανότο:

  • 300 γρ. τραχανάς ξινός
  • 800 γρ. ζωμός λαχανικών, ζεστός
  • 200 γρ. παντζάρι, βρασμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνας
  • ελαιόλαδο