Υλικά
1 πακέτο τορτελίνι με οποιαδήποτε γεύση
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο ή 1-2 κλωναράκια φρέσκο
150 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο μαζί με το φασκόμηλο, όσο χρειάζεται για να μαραθεί, χωρίς να ροδίσει και να καεί.
Ρίχνουμε τα τορτελίνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα ή τη γραβιέρα, τον μαϊντανό και το μπούκοβο, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και αντί για τορτελίνι σπαγκέτι ή οποιοδήποτε ζυμαρικό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr