Διχαστικό όσο και νόστιμο. Το τυρί αποτελούσε ανέκαθεν πεδίο αντικρουόμενων απόψεων ειδικά πάνω στη σχέση γεύσης- επιδράσεων στην υγεία. Οι αντι-τυρικοί υποστηρίζουν πως η υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αρτηρίες και την καρδιά, με την αντίθετη άποψη να τονίζει πως η κατανάλωση τυριού έχει πολλά οφέλη όπως η θετική επίδραση στα οστά.
Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition όμως, φαίνεται να τάσσεται ανοιχτά υπέρ του τυριού, με στοιχεία και αποδείξεις.
Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr