Αυτή η συνταγή είναι το ιδανικό πάντρεμα του υγιεινού με το ανθυγιεινό. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό cake, με πυκνή υφή και πολύ έντονα “ζεστά” αρώματα από τα μπαχαρικά και ανάλαφρες νότες από το πορτοκάλι.
Όσο μένει γίνεται πιο ζουμερό, σα να το έχεις μελώσει. Η πιο ταιριαστή όμως περιγραφή είναι ότι αυτό το cake έχει γεύση μελομακάρονο!
Υλικά
- 2 κούπες (285γρ) ψιλοκομμένοι απύρηνοι χουρμάδες
- ⅓ κούπα χυμό πορτοκαλιού (ή λικέρ πορτοκαλιού όπως cointreau)
- 4 κ.σ. (55γρ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ κούπα (145γρ) καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. Σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κούπα (125γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα (130γρ) αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ baking powder
- ½ κ.γ. baking soda
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- ¾ κούπας χυμός πορτοκαλιού