Όχι μην μπερδεύεσαι, δεν συνέβη κάτι με την Ariana Grande. Μιλάμε για το facebook group που συμπλήρωσε μέσα σε χρόνο ρεκόρ σχεδόν 100 χιλιάδες μέληκαι μόνο σκοπό έχει όλοι αυτοί οι χρήστες να μπορούν να γράψουν, αλλά κυρίως να διαβάσουν γκομενικές ιστορίες. Ναι, καλά διάβασες. 100 χιλιάδες άνθρωποι διαβάζουν ή εκθέτουν γκομενικές τους εμπειρίες, καταριούνται πρώην, απορούν ή εξηγούν πώς και γιατί τους παράτησαν.
Αν όλα αυτά γίνονταν με ένα πέπλο ανωνυμίας, όλα θα μου φαίνονταν λογικά. Εδώ όμως το πράγμα είναι ακόμα πιο σκληρό, αφού ό,τι διαβάσεις, γράψεις ή σχολιάσεις συνοδεύεται από το όνομά σου. Το πραγματικό όνομά σου, του προφίλ σου στο facebook. Παρόλο που όλη αυτή η έκθεση εμένα προσωπικά με αγχώνει, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη ψυχολογία χιλιάδων ανθρώπων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκθέσουν hardcore για την υπόληψή τους προσωπικές ιστορίες σε γνωστούς και αγνώστους.
Πώς δημιουργήθηκε το Thank you, Next όμως; «Έχοντας ήδη ένα γκρουπ που είχε να κάνει με τα επαγγελματικά δράματα ("Τμήμα Προσωπικού Δράματος") είδα πως ο κόσμος είχε ανάγκη να περιγράψει τις κακοτυχίες που συμβαίνουν και τα στραβά ή αστεία σκηνικά. Μετά και την παρότρυνση ενός χρήστη, σκέφτηκα μα που αλλού θα έχει ο κόσμος να πει πολλά πράγματα; Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά του καθενός, τα ραντεβού που έχει βγει και τους χωρισμούς που έχει κάνει. Κι έτσι δημιουργήθηκε το Thank you, Next!» δηλώνει ο δημιουργός του, Δημήτρης Κανέλλης.
Εκείνη τη στιγμή, ο Δημήτρης Κανέλλης -ή cinnamonellis όπως μπορεί να τον γνωρίζεις μέσω instagram και twitter- δημιούργησε τον απόλυτο χώρο διαδικτυακού stalking των ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν μία αθώα κατά τα άλλα επιλογή του facebook που πατώντας σε ένα όνομα μπορούσες να διαβάσεις ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ που είχε αναρτήσει στοThank you, Next. Το φαντάζεσαι; Αγόρι γουστάρει κορίτσι. Το βρίσκει στο facebook και αμέσως μπαίνει όχι απλά στα παπούτσια του, αλλά και στα εσώρουχά του.
Προσωπικά κόλλησα αρκετές νύχτες με ιστορίες που μπορεί να μην είχαν κανένα νόημα για τη ζωή μου, αλλά συνειδητοποίησα πως ήμουν εθισμένος σε όλη αυτή τη διαδικτυακή κλειδαρότρυπα στις ζωές γνωστών μου προσώπων. Το Thank you, Next για εμένα λειτούργησε όπως οι αισθησιακές βιντεοκασέτες της εφηβείας μας: ήθελες να τη δεις όλη μέχρι τέλους αλλά δεν θα ήθελες να εκτεθείς τοιουτοτρόπως ούτε στο χειρότερό σου όνειρο.
Ο Κανέλλης θα έγραφε μια πραγματική ιστορία από τη ζωή του; «Έχω γράψει! Αλλά και δικό μου να μην ήταν, πιστεύω πάλι θα έγραφα. Νομίζω η επιτυχία του γκρουπ είναι ο ρυθμός που όλοι γράφουν. Σε παρασέρνουν να σταματήσεις να να έχεις αμφιβολίες και να γράψεις κι εσύ τα σκηνικά σου. Γι'αυτό κι έγινε αυτός ο χαμός» παραδέχεται τη στιγμή που για τους άτολμους σαν εμένα, συμβουλεύει: «Επίσης, υπάρχει πάντα η επιλογή να μην χρησιμοποιήσεις τα πραγματικά ονόματα των ανθρώπων. Το κάνουν πάρα πολλοί στις ιστορίες τους για να εκφραστούν καλύτερα».
Για να λέμε την αλήθεια, η γενιά μου τουλάχιστον δεν είναι η πρώτη φορά που εθίζεται με προσωπικές ιστορίες άλλων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα Love Letters του περιοδικού FREE ή το «Κανείς δε λέει σ' αγαπώ» που η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ως Κορίνα διάβαζε γράμματα αναγνωστών, τη στιγμή που προσπαθούσε να σώσει ένα τηλεοπτικό ειδύλλιο με τον Γιώργο Καραμίχο; Τραυματισμένη παιδιά, εθισμένα στο κουτσομπολιό. Αντέξαμε τη Σία Λιαροπούλου, εδώ θα κωλώναμε;
Τελικά οι ιστορίες του Thank you, Next είναι αληθινές;
Διάβασε τη συνέχεια στο yupiii.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr