Follow us

Το Βαρούλκο Seaside είναι το value for money εστιατόριο που αγαπάμε

H θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου σε νέες εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες

Το Βαρούλκο Seaside είναι το value for money εστιατόριο που αγαπάμε

H θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου σε νέες εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες


Ο Λευτέρης Λαζάρου επέστρεψε πιο δημιουργικός από κάθε άλλη φορά, στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, με ένα εστιατόριο που μυρίζει θάλασσα. Το Βαρούλκο Seaside βρίσκεται πλέον δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί το πιο πιο value for money εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Ξύλινο ντεκ, γήινα στοιχεία, χρώματα εναρμονισμένα με το περιβάλλον και minimal κομψότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου εστιατόριου. Ο Λευτέρης Λαζάρου, συνδυάζοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά και τη φιλοσοφία του για διαρκή ανανέωση, δημιουργεί πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές γεύσεις με twist. Το Βαρούλκο λειτουργεί πλέον μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Το Βαρούλκο Seaside είναι το value for money εστιατόριο που αγαπάμε
Χριστόψαρο με σάλτσα τσορίθο

Το Βαρούλκο Seaside είναι το value for money εστιατόριο που αγαπάμε - εικόνα 2
To καρπάτσιο λαβράκι με φύκια είναι ένα από τα highlight πιάτα του menu

Το μεσημέρι στο Βαρούλκο τρως λαχταριστή ροφομακαρονάδα, βλέπεις τη σουπιά αλλιώς (με λάδι κύμινου) και απολαμβάνεις αγαπημένους μεζέδες, όπως ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα με χαρουποπαξίμαδα (4 ευρώ) ή ντακάκια θαλασσινών που συνοδεύονται ιδανικά με πολλές ελληνικές ετικέτες (από 20 ευρώ η φιάλη) και προτάσεις κρασιών σε ποτήρι.

Το Βαρούλκο Seaside είναι το value for money εστιατόριο που αγαπάμε - εικόνα 3
Ο chef Λευτέρης Λαζάρου χαμογελαστός όπως πάντα

Το Βαρούλκο Seaside είναι το value for money εστιατόριο που αγαπάμε - εικόνα 4
Minimal κομψότητα χαρακτηρίζει τον χώρο

Το Βαρούλκο Seaside είναι το value for money εστιατόριο που αγαπάμε - εικόνα 5
Το καλύτερο για το τέλος: κύβος λεμονιού με σορμπέ lychee και ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα

Το απόγευμα είναι ίσως η ωραιότερη ώρα της ημέρας, αφού η εικόνα της θάλασσας σε συνδυασμό με το δειλινό σχηματίζουν έναν ζωντανό πίνακα. Η ώρα είναι ιδανική για να απολαύσεις ένα aperitif ή ένα ελληνικό απόσταγμα και να το συνδυάσεις με ένα ελαφρύ γεύμα εκλεπτυσμένων θαλασσινών γεύσεων. Για το δείπνο, ο Λευτέρης Λαζάρου έχει φροντίσει να παρουσιάσει ιδιαίτερα πιάτα, όπως ριζότο σουπιά με το μελάνι της, καρπάτσιο λαβράκι με φύκια, κριθαράκι με γαρίδες και λημνιό κρασί, καλαμάρι με πέστο σπανάκι ή χριστόψαρο με σάλτσα τσορίθο. Η ώρα του γλυκού είναι μία από τις καλύτερες, με τον chef να έχει δώσει το καλύτερό του εαυτό. Ο κύβος λεμονιού με σορμπέ lychee και ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα θα σε συναρπάσει.


Info
Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, Τηλ.: 210 5228400
www.varoulko.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr