Τούρτα μωσαϊκό

Aπό τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Aπό τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο

Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 4 ώρες

Υλικά

350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

60 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού

250 γρ. βούτυρο αγελάδας

200 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το χυμό πορτοκαλιού. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο. Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, περιχύνουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου μπολ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το πιέζουμε προς τα κάτω, να πάρει το σχήμα του μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε.