Τούρτα με πτι-μπερ, σοκολάτα και μαρμελάδα από τον Στέλιο Παρλιάρο

O Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται μαζί σου μια μοναδική και εύκολη συνταγή για να γλυκάνεις τους αγαπημένους σου!<br />

ΓΡΑΦΕΙ: KONSTANTINA LEIVADITI

Μια μοναδική και εύκολη συνταγή με πτι-μπερ από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Τούρτα με πτι-μπερ, σοκολάτα και μαρμελάδα βερίκοκο

Χρόνος προετοιμασίας: 45΄ Μερίδες: 10-12

Υλικά

450 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (2 πακέτα)

200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά

100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι. Αφήνουμε για 1΄, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ ή κατά προτίμηση με ένα bimer), αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς. Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.

Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα , κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν. Αδειάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10΄ να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι, μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.

Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει. Αφήνουμε 10-15΄λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.