Τυρόπιτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τέλεια και εύκολη συνταγή από την αγαπημένη σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από το βιβλίο της Αργυρώς "Ζήτω το Ελληνικό Γιαούρτι".

Τυρόπιτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μια κλασική και νόστιμη συνταγή για να δοκιμάσεις σήμερα.

Κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο για το πιο νόστιμο μεσημεριανό γεύμα

Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Ένα από τα πιο κλασικά και λαχταριστά πιάτα

Τυρόπιτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 5 αβγά
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αναμιγνύουμε τα τυριά σε ένα μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

2. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι με σύρμα, μέχρι να ενωθούν.

3. Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο φύλλο. Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αβγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά. Απλώνουμε το 3ο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε με τυριά. Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.

4. Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την πίτα.

5. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.

6. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω, στην τελευταία σχάρα, στους 180oC για 50΄ με 1 ώρα, ώστε να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).