Τυρόπιτα με κανταΐφι | Μια εναλλακτική εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής

Τέλεια συνταγή με ένα ιδιαίτερο twist.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια από τις πιο εύκολες συνταγές για τυρόπιτα, με ένα ιδιαίτερο twist, καθώς αντί για παραδοσιακό φύλλο έχει κανταΐφι. Δοκίμασε αυτή την ξεχωριστή τυρόπιτα με κανταΐφι που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Σταφιδόπιτα | Η συνταγή για υπέροχο κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά

Νηστίσιμη ταχινόπιτα στριφτή | Ένα πραγματικά νόστιμο γλυκό

Υλικά

  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 4 αυγά (μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδι από τα δύο)
  • 500 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γραμμ. φέτα χοντροσπασμένη
  • 400 γραμμ. Edam τριμμένο
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα (αν θέλουμε μόνο ένα κρόκο), το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, προαιρετικά. Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυρέξ και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε με τα δάχτυλα. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Χτυπάμε σε μπολ τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 25°C, στον αέρα. Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο Facebook.com/Cool Artisan