Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες σοκολάτας με σος σοκολάτας

Μία εύκολη σοκολατένια συνταγή για το σπιτικό γλυκό του σαββατοκύριακου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Σοκολατένια συνταγή με καλά υλικά, έτοιμη σε λίγα λεπτά! Δοκίμασε την ελληνική εκδοχή των pancakes, με τηγανίτες σοκολάτας.

Yλικά για 4-6 μερίδες

Για τις τηγανίτες:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

40 γρ. κακάο

250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

3 αυγά μεσαίου μεγέθους

50 γρ. ζάχαρη

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σος σοκολάτας:

130 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

100 γρ. κουβερτούρα (55% κακάο) ψιλοκομμένη

1 κάψουλα βανίλιας

Εκτέλεση - Σος σοκολάτας:

Βάζουμε σε μπεν-μαρί όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τις τηγανίτες, ώστες να πήξει ελαφρώς μέχρι να σερβίρουμε.

Εκτέλεση - Τηγανίτες:

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Σε άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν-πάουντερ και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στα αυγά, ρίχνοντας εναλλάξ και το γάλα.

Παράλληλα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει χυλός. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, περίπου ένα δάχτυλο και μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας.

Τις γυρίζουμε και από την άλλη για να ψηθούν καλά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, περιχύνοντάς τες με τη σος και αν θέλουμε, διακοσμούμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Από τη μαμά της αναγνωστριάς μας Δήμητρας Αθανασιάδου, την Κυρία Σταυρούλα, Αχαρνές Αττικής.