Μπορείς να έχεις παρόμοια γεύση και παρόμοια υφή με τις τηγανητές, αλλά και όλα τα υγιεινά πλεονεκτήματα αν κάνεις τις πατάτες στο φούρνο.
Πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές
Τα απαραίτητα υλικά:
πατάτες,
αλάτι,
ρίγανη
και σκόνη μουστάρδας
Οι οδηγίες εκτέλεσης:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες όπως κάνουμε όταν τις ετοιμάζουμε για τηγάνι. Τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τις πατάτες. Τις περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, και
σε 30 έως 40 λεπτά έχουμε τις πατάτες μας.
Από τη μαμά της αναγνώστριάς μας Κωνσταντίνα Τσίρμπα, την κυρία Σταθούλα, Τρίπολη Αρκαδίας.