Είτε επιλέξεις κάποιο απλό, το φημισμένο ελληνικό, το εμπλουτισμένο ή αυτό με τα χαμηλά λιπαρά, το γιαούρτι είναι ένα σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θα σου χαρίσει μια γενναιόδωρη ποσότητα ασβεστίου και πρωτεϊνών, μαζί με βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου. Για την ακρίβεια, ένα μόνο φλιτζάνι απλού γιαουρτιού, με χαμηλά λιπαρά, προσφέρει πάνω από 400 mg ασβεστίου – ποσότητα που είναι κοντά στο μισό της καθημερινής σου ανάγκης.
Πιο συγκεκριμένα, το γιαούρτι συμβάλλει ευεργετικά στα παρακάτω:
Προλαμβάνει την οστεοπόρωση
Η υψηλή περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D3, αυξάνει την οστική μάζα και ενισχύει την σκελετική υγεία.
Συμβάλει στην υγεία του εντέρου
Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς (προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος), οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής xλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Επιπλέον, ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, το λακτομπάκιλους, αποδείχθηκε ότι καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν την ανάπτυξη κακοήθων όγκων στο παχύ έντερο.