Τι να φάω αντί για ζάχαρη; Μερικές φυσικές επιλογές για να την αντικαταστήσεις

Αν θέλεις να φας κάποιο γλυκό, επίλεξε όσο πιο φυσικά προϊόντα μπορείς

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR
Συνεργάστηκε η Αμαλία Γιωτοπούλου, κλινικό – διατροφολόγο, MSc, διευθύντρια Mediterranean Diet Center Χαλανδρίου

Τι να φάω αντί για ζάχαρη; Αν θέλεις να φας κάποιο γλυκό, επίλεξε όσο πιο φυσικά προϊόντα μπορείς, όπως:

Δες επίσης: Βλίτα έφαγες; Ποια είναι τα οφέλη των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών χορταρικών

Μέλι

To μέλι δεν είναι απλά ένα γλυκαντικό, αλλά σαν τροφή συγκρινόμενο με τη ζάχαρη, θεωρείται καλύτερο για τον οργανισμό, καθώς δεν ανεβάζει με τον ίδιο τρόπο το ζάχαρο στον οργανισμό, οπότε για να το πούμε απλά “καίγεται” πιο εύκολα. (Δες εδώ τα οφέλη που έχει το μέλι αλλά και ποιο είδος είναι το καλύτερο).

Μελάσα

Η μελάσα είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Παράγεται από το ζαχαροκάλαμο που την καθιστά μια γλυκαντική ουσία, ιδανική για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη. Επιπλέον, έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο.