Ένα δροσιστικό και εύκολο γλυκό, φτιαγμένο εξ’ολοκλήρου από φρούτα είναι το αντίδοτο στην απογευματινή λιγούρα. Η γρανίτα ροδάκινο κλείνει μέσα της όλο το καλοκαίρι και αποτελεί το ιδανικό κέρασμα στις απρόσμενες επισκέψεις.
Υλικά
450 γρ. ροδάκινο Del Monte
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκου χυμό λεμονιού
Χοντρό αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πολτοποιείς τα ροδάκινα, με το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτεις περισσότερη ζάχαρη αν χρειάζεται. Μεταφέρεις σε ένα τετράγωνο ταψί. Παγώνεις για 2 1/2 ώρες, ξύνοντας με ένα πιρούνι κάθε ώρα (το μείγμα πρέπει να είναι παγωμένο και αφράτο). Ανακατεύεις με τον βασιλικό.