Πόσα λεπτά χρειάζεται το κάθε είδος τσαγιού;
Το τσάι περιέχει συνήθως το ένα τρίτο έως τη μισή ποσότητα καφεΐνης σε σχέση με τον καφέ.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική, μιας και τα τελευταία χρόνια το τσάι έχει εξελιχθεί σε ένα ευέλικτο συστατικό. Τρίψε τα φύλλα τσαγιού στο πιπέρι, χρησιμοποίησέ το για να μαρινάρεις το κρέας ή πειραματίσου σε δικές σου εφαρμογές.
Μην προσπαθήσεις να κάνεις το παγωμένο τσάι δυνατότερο, αφήνοντας τα φύλλα περισσότερη ώρα – θα γίνει πιο πικρό. Αντ' αυτού, χρησιμοποίησε πιο πολλά φύλλα τσαγιού για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Όταν φτιάχνεις τσάι με φύλλα ένας εμπειρικός κανόνας είναι ένα κουταλάκι του γλυκού τσάι ανά φλιτζάνι με νερό. Αν χρησιμοποιείς φακελάκι, τότε η αναλογία είναι ένα φακελάκι ανά ένα φλιτζάνι νερό.
Ο χρόνος παρασκευής διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του τσαγιού. Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να κάνεις την αρχή: