Λίγο πριν την απονομή των Tasty Awards 2017, των πρώτων βραβείων γεύσης στην Ελλάδα που ψηφίζει το κοινό -όλοι εμείς δηλαδή- βλέπουμε ξανά τα εστιατόρια που διεκδίκησαν την ψήφο μας στην κατηγορία Host with the Most, με χορηγό την ΚΑΒΑ ΑΝΘΙΔΗ. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!
21 Restaurant
Contemporary αισθητική, υψηλό design και φιλότεχνο περιβάλλον χαρακτηρίζουν ένα από τα πλέον δημοφιλή σημεία συνάντησης ενός upper-class και hip κοινού των Βορείων Προαστίων, που ειδικά τα Σαββατοκύριακα συναντιέται εδώ για χαλαρές στιγμές απόλαυσης τόσο από άποψη φαγητού όσο και ποτού. To brunch του είναι διάσημο σε όλη την Αθήνα. Η κουζίνα αποσπά πάντα τα καλύτερα σχόλια, με πιάτα εμπνευσμένα από τη διεθνή γαστρονομική σκηνή και διανθισμένα με μεσογειακές πινελιές, ενώ βασικό ρόλο παίζει και η μακρά λίστα με cocktails που βγαίνουν από την ιδιαιτέρως ταλαντούχα και προσεγμένη μπάρα. Συνολικά η αισθητική του χώρου -εσωτερικά και εξωτερικά- είναι έργο της ομάδας του Interni.
Cookoovaya
Μόλις λίγο παραπάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που πέντε πολύ γνωστοί και έμπειροι σεφ (οι Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος) ανακοίνωσαν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία κουζίνα, τη δική τους. Έτσι γεννήθηκε στα τέλη του 2014 η σοφή Cookoovaya και τότε πολλές ήταν οι Κασσάνδρες που προμήνυαν πως "το εγχείρημα θα χαθεί στην πολυφωνία της κουζίνας". Όμως η διάσημη πλέον κολεκτίβα των πέντε δικαιώνεται καθημερινά από το αμείωτο ενδιαφέρον του κόσμου, που γεμίζει και ξαναγεμίζει τη μεγάλη αστική σάλα του, για να γευτεί πιάτα αποτελούμενα από αληθινό φαγητό, εξαιρετικά υλικά, αστείρευτη δημιουργικότητα και πολλή αγάπη. Τελικά η Cookoovaya ήρθε για να μείνει.
Galaxy
Κλασικό και αγαπημένο, meeting point όλης της κοσμοπολίτικης Αθήνας για after office cocktails ή δείπνα υψηλών αξιώσεων, το Galaxy στο rooftop του Athens Hilton προσφέρει ίσως την καλύτερη θέα στην πόλη. Όταν η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός βρίσκονται στο ύψος των ματιών σου και ολόκληρη η φωτισμένη Αθήνα στα πόδια σου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η βραδιά σου προμηνύεται ενδιαφέρουσα. Όταν, δε, πλέον καταφθάνουν τα ευφάνταστα πιάτα του Executive Chef Κώστα Αθανασίου, η μεγάλη ποικιλία σε sushi, αλλά και τα υπέροχα πολύχρωμα cocktails από το bar καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Τα πάρτι με γνωστούς DJs είναι συχνά και must στη νυχτερινή αθηναϊκή σκηνή.
K for Kiku
Ανανεωμένο και πιο ατμοσφαιρικό από ποτέ επιστρέφει το αδελφάκι του εμβληματικού Kiku του Κολωνακίου στο Ψυχικό. Πλέον ακούει στο όνομα k for Kiku και διατηρεί όλη του την αίγλη και τις εξαιρετικές γεύσεις του νέου executive chef του ομίλου Σταμάτη Σκράπα, όμως με πολύ πιο χαμηλές τιμές και ελαφρώς πιο casual διάθεση. Εξαιρετικό sushi από τον Ιάπωνα Sushi Chef Yujiro Harada.
KUZINA
Δύσκολα μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος από το σημείο όπου είναι φτιαγμένο το KUZINA. Το αγαπημένο spot των Αθηναίων βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αδριανού ανάμεσα σε Μοναστηράκι και Θησείο. Στο μενού, που έχει επιμεληθεί ο Άρης Τσανακλίδης, θα βρεις αρκετές γευστικές επιλογές - κυρίως μοντέρνες εκδοχές ελληνικής κουζίνας, αλλά και πιάτα με ευρωπαϊκές επιρροές. Αν αισθάνεσαι πολύ τουρίστας στον πεζόδρομο, μπορείς να καθίσεις μέσα ή και στην ταράτσα –η θέα είναι απίστευτη.
New Taste
Έχοντας κατακτήσει επάξια τον χαρακτηρισμό ως ένα από τα κορυφαία Αθηναϊκά εστιατόρια, σε ένα περιβάλλον που αιφνιδιάζει με τις εικαστικές του εγκαταστάσεις, τα "πειραγμένα” έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά και τα επιβλητικά φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας, το NEW Taste, προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση μεσογειακής κουζίνας εξελίσσοντας διαρκώς τη γευστική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του. Αντανακλώντας ποικίλες γευστικές επιρροές που συνδυάζονται με την εμβληματική design αισθητική των Fernando και Humberto Campana, αποτελεί talk-of-the-town προορισμό για όσους αναζητούν να συνδυάσουν την εξαιρετική γεύση με το πιο artistic περιβάλλον.
Nikkei
Tο βραβευμένο Nikkei (όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του) πρεσβεύει την περουβιανή κουζίνα, αναμεμειγμένη με κάποια ιαπωνικά στοιχεία. Η κουζίνα φέρει την υπογραφή του σεφ Θάνου Στασινού (άρτι αφιχθέντος από μία μικρή περίοδο στο Patka των αδελφών Adria στη Βαρκελώνη), ενώ την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα των signature cocktails επιμελείται ο Σπύρος Κερκύρας. Η αύρα του Περού είναι εμφανής από την κουζίνα και το bar μέχρι τη διακόσμηση, και το Nikkei έχει ήδη γίνει στέκι πολλών επώνυμων Αθηναίων, αλλά και ψαγμένων foodies της πόλης.
Pasaji
Με όνομα αρμόζον της θέσης του, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά "περάσματα" του κέντρου της Αθήνας, εντός της λαμπερής στοάς Σπυρομήλιου, το Pasaji αποτελεί σταθερή αξία για φαγητό, κρασί ή cocktail από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Στην κουζίνα συναντάμε τον καταξιωμένο σεφ Άρη Τσανακλίδη να υπογράφει ένα fusion μενού υψηλών απαιτήσεων, συνδυάζοντας ελληνικές γεύσεις και προϊόντα με international, εξωτικές και asian-oriented πινελιές, σε ένα ευφάνταστο γαστρονομικό παιχνίδι που ικανοποιεί με το παραπάνω τόσο τη γεύση όσο και την όραση. Φυσικά δε λείπει και μία πλούσια ποικιλία σε sushi από το εξειδικευμένο sushi bar που συναντάμε εντός, όπως και μία ενδιαφέρουσα wine & signature cocktail list.
Simul Gastronomic Situ
Χώρος φωτεινός και χαλαρωτικός, περιβάλλον ελκυστικό και πιάτα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, έβαλαν το Simul δυναμικά στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας στον σχεδόν έναν χρόνο πλέον λειτουργίας του. Στην κουζίνα ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Θωμάς που προτείνει με επιτυχία μία κουζίνα που στηρίζεται κατά βάση στα εποχικά προϊόντα και έχει ρίζες ελληνικές, χωρίς όμως να φοβάται και το "άνοιγμα" στις διεθνείς τάσεις. Πολύ δυνατό πιάτο το Tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya, σουσάμι και αυγό ορτυκιού, που ελπίζουμε να μην εγκαταλείψει ποτέ το μενού.
Sin City Food Mafia
Ο γνωστός σεφ Ηλίας Σκουλάς παίρνει μαζί με την Εργίνα Βεντούρη το διάσημο Food Mafia από τη Γλυφάδα (κάτι ακούσαμε πως ο χώρος θα γίνει deli από το ίδιο δίδυμο), του προσθέτει ένα Sin City, το κάνει ακόμη πιο αμαρτωλό και το μεταφέρει εντός του –ήδη κρυμμένου- V4 Bistrot στο νούμερο 4 της Βουκουρεστίου απέναντι από το Παλλάς. Το μεσημέρι, πλην του κλασικού μενού, έχει και το λεγόμενο snack attack που αποτελείται από ethnic street food νοστιμιές όπως ακριβώς θα τις έβρισκες στις καντίνες των ΗΠΑ, μετά έχει Happy Hour και Late Lunch μενού σε τιμές σαφώς χαμηλές, για φαγητό μετά το γραφείο σε πρότυπα Ευρώπης και μετά το απόγευμα ξεκινά το Dinner Menu με κολασμένες προτάσεις και σοβαρή έμφαση στα κρέατα.
Tier et Tout
Ένα πολύ όμορφο και αρκετά νέο all day στέκι στο Ψυχικό (εκεί που κάποτε βρίσκαμε το Deals) που σου ανοίγει την καρδιά με τη φωτεινότητα και το άρτιο design του αρχιτέκτονα Τάσου Ζέππου. Από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό μέχρι αργά το βράδυ για δείπνο αλλά και για ποτό-cocktails, ενώ σερβίρει και brunch, το Tier et Tout μπορεί να χαρακτηριστεί ένα νέο hot spot. Στην κουζίνα ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σταμούδης.
Vezene
Από το 2011, το Vezené αποτελεί ένα από τα πιο επιδραστικά εστιατόρια της δεκαετίας με προσωπικό χαρακτήρα, διεθνή ματιά αλλά και ιδιαίτερη αγάπη στις τοπικές παραδόσεις. Ο Άρης Βεζενές δημιούργησε πιάτα συναισθηματισμού και ενοχικής νοστιμιάς, παρουσίασε την δική του εκδοχή Ελληνικής πίτας, και τέλος είναι ο ηθικός αυτουργός του άκρως ινσταγκραμικού θηριώδους γλυκού Deal Closer. Προώθησε την ανάγκη της ολιστικής βιωσιμότητας στην χασάπική τέχνη, τις ψαγμένες κοπές κρέατος και εισήγαγε την έννοια της ξηρής ωρίμανσης σε κάθε πρωτεΐνη αλλάζοντας οριστικά τα δεδομένα των απαιτήσεων των Ελλήνων πελατών. Η κουζίνα του, όπως περιγράφουν οι Financial Times του Λονδίνου, σερβίρει γεύσεις πληθωρικές με άρωμα Ιονίου και παραμένουν απλές στον πυρήνα της ψυχής. Φέτος και για το 2017 ο διάσημος οίκος σαμπάνιας Krug τον επέλεξε ως brand chef ambassador για την Ελλάδα.