Αυτές οι τραγανές tartines είναι ένα απλό σνακ με το κλασικό combo αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και φέτες προσούτο που δεν μπορεί να απογοητεύσει κανέναν! Δοκίμασε τώρα αυτή τη συνταγή για ανοιχτό σάντουιτς (tartine).
Κάνε τη δίαιτα με σάντουιτς και χάσε δύο κιλά σε 6 ημέρες τρώγοντας ψωμί
Vegan διατροφή | 6 κρύα σάντουιτς υψηλά σε πρωτεΐνη
Συνταγή για ανοιχτό σάντουιτς (tartine) με προσούτο και αχλάδι
Υλικά:
Για περίπου 6-8 tartines- 1 αχλάδι
- 1 καρβέλι φρέσκο ??ψωμί , κομμένο σε φέτες 6-8 φέτες , ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ψωμί
- Φέτες προσούτο
- 200 γρ κατσικίσιο τυρί ( ή οποιοδήποτε άλλο είδος cream cheese σου αρέσει )
- Κρέμα βαλσάμικο ξύδι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζεις ένα τηγάνι-γκριλ ή σχάρα σε δυνατή φωτιά . Λαδώνεις ελαφρά τη σχάρα με μια χαρτπετσέτα εμποτισμένη με μια μικρή κουταλιά από ελαιόλαδι. Μόλις κάψει, βάζεις το ψωμί και το αχλάδι . Τα ψήνεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζεις από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ακόμα ένα λεπτό. Τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
Για να στήσεις τις tartines, ξεκινάς με μια κουταλιά κατσικίσιο τυρί. Ξόβεις κάθε φέτα προσούτο στη μέση και την τοποθετείς πάνω από το τυρί. Συνεχίζεις με το αχλάδι. Τελειώνεις με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και την κρέμα βαλσάμικου.