Συνταγή για τάρτα μήλου με κρέμα πατισερί, μια ιδανική συνταγή γλυκού γι΄αυτή την εποχή.
Γιαουρτογλυκό στο ταψί με μπισκότα πτι-μπερ
Συνταγή για τάρτα μήλου με κρέμα πατισερί
Για τη βάση του μπισκότου
Υλικά
- 250 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε μια ταρτιέρα 23 εκατοστών. Βάλτε τα 250γρ μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και χτυπήστε τα με ένα πλάστη. Μεταφέρετε τα ψίχουλα σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να φτιάξετε μια ωραία ζύμη. Τοποθετήστε τη στο ταψί και πιέστε προς τα κάτω για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Ψήστε για λίγα λεπτά για να δώσετε μια πιο τραγανή γεύση.
Για την κρέμα
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα ( πλήρες λίπος)
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια κορνφλάουρ
- 100 γραμμάρια βουτύρου
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε 700 gr γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη, αλλά δεν ανακατεύουμε. Ανάψτε το μάτι και περιμένετε μέχρι να βράσει το μίγμα. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Προσθέστε τα υπόλοιπα 300 γρ γάλακτος και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Όταν το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού πρέπει να το βγάλετε από τη φωτιά. Προσθέστε το δεύτερο μίγμα και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμ . Στη συνέχεια, το ξαναβάζετε στο μάτι. Προσπαθήστε να ψήσετε την κρέμα έτσι ώστε το αλεύρι να εξαφανιστεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα λεπτά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ενώ ανακατεύετε συνέχεια.
Αφαιρέστε από το μάτι, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Η κρέμα είναι έτοιμη.