Follow us

Τάρτα με γλυκοκολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια

H vegan συνταγή, υπέροχη και για τα τραπέζια των γιορτών.

τάρτα

Τάρτα με γλυκοκολοκύθα, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και καραμελωμένα κρεμμύδια από τον green chef Νίκο Γαϊτάνο

Υλικά

  • 1 κιλό γλυκοκολοκύθα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 2 φλιτζάνια φυτική κρέμα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μισή συσκευασία)
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους, τη βάζουμε σε ένα ταψάκι, την αλατίζουμε, λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το ένα φλιτζάνι κρέμα, το ηλιέλαιο, μια πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ένα κρεμμύδι, βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να καλύψει τον πάτο και τα σοτάρουμε. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι και πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την υπόλοιπη κρέμα, το τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, την κολοκύθα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Κόβουμε το άλλο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι. Μόλις μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 με 4 λεπτά.

Στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτα τη ζύμη, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάζουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 30 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια στο επιθυμητό μέγεθος.

Στο σερβίρισμα στολίζουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Λίγα λόγια για το φυτικό προϊόν που εύλογα αγαπήθηκε

Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο είναι η λύση για όσους για λόγους υγείας ή στάσης ζωής, έχουν αποκλείσει το τυρί από τη διατροφή τους. Ένα πρωτοποριακό προϊόν, που ήδη βρίσκεται στο τραπέζι όσων νηστεύουν και όσων παρουσιάζουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη και γλουτένη. Είναι ένα μη γαλακτοκομικό προϊόν, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από προσεγμένης ποιότητας φυτικά συστατικά: νερό, λάδι καρύδας, άμυλο πατάτας και ταπιόκας, φυσικό εκχύλισμα ελιάς, β-καροτένιο, φυτικό άρωμα, βιταμίνη Β12.

Επιπλέον, ο εμπλουτισμός του με τη βιταμίνη Β12 (2mg/100gr) και με το αντιοξειδωτικό φυσικό εκχύλισμα ελιάς, το καθιστούν ένα διατροφικά ανώτερο προϊόν. "ΕβΛΟΓΗΜΕΝΕΣ” συνταγές θα βρεις στο www.evlogimeno.com

Αποκλειστική διάθεση από την FAMILY FOOD.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr