Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Η τάρτα με φέτα και σπανάκι είναι ένας από τους κλασικούς και αγαπημένους συνδυασμούς όμως μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη που είναι χωρίς αλεύρι! Αναρωτιέσαι αν γίνεται να φτιάξεις τάρτα χωρίς αλεύρι; Κι όμως, γίνεται.

Τι να φάω σήμερα; Δοκίμασε την ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

  • 400 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
  • 400 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • Ελαιόλαδο για σωτάρισμα
  • Μυρωδικά της προτίμησης σου (θυμάρι, βασιλικό)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε τη φέτα πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Η φέτα πρέπει να είναι χοντροσπασμένη.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι σιλικόνης ή σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20 λεπτά.

Η εύκολη συνταγή για ρώσικη σαλάτα

Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο Facebook.com/Cool Artisan