Συνταγή για ταλιατέλες με καπνιστό σολομό
Υλικά:
- 250 γρ. ταλιατέλες
- 150 γρ σολομό
- 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
- 300 ml κρέμα γάλακτος χαμηλά λιπαρά
- 100 ml σέρι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- άκοπο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε και το σέρι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το σολομό. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, το βασιλικό και το φρέσκο πιπέρι.
Κανελόνια με κιμά | Μάθε πώς φτιάχνεται η παραδοσιακή συνταγή
Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά | Να τι θα μαγειρέψεις σήμερα
Από τη μαμά του Ιάσονα Κεσίσογλου, την Κυρία Αγγελική, Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής