Ταλιατέλες με γαρίδες | H υπέροχη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου χωρίς σάλτσα

Ζυμαρικά με θαλασσινά: ο πιο τέλειος συνδυασμός για τη Σαρακοστή. Δες την συνταγή χωρίς σάλτσα από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Από τον αγαπημένο μας chef Λευτέρη Λαζάρου

Οι ταλιατέλες με γαρίδες είναι ένα από τα πιο κλασικά αλλά και σίγουρα νόστιμα πιάτα για να απολαύσεις μέσα στη Σαρακοστή. Δοκίμασε την εύκολη συνταγή του αγαπημένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου χωρίς κόκκινη σάλτσα, μόνο με σκόρδο.

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Ταλιατέλες με γαρίδες | Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 κιλό γαρίδες Νο3
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε σε καλά αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες. Καθαρίζετε και ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις στραγγίζετε. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και τις γαρίδες. Σοτάρετε μέχρι να ψηθούν καλά.

Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις κατεβάζετε από τη φωτιά και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε τις ταλιατέλες μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως. Tips: Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες και αφαιρούμε το έντερο.

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι | Ένα vegan, νόστιμο και θρεπτικό κέικ