Η εορταστική περίοδος πλησιάζει και εκτός από το σπίτι ήρθε η ώρα να στολίσεις και τις πιατέλες σου. Αν έχεις βαρεθεί λίγο τις συνταγές για μελομακάρονα και κουραμπιέδες (πράγμα απίθανο), εδώ θα βρεις την πιο νόστιμη συνταγή για σοκολατάκια.
Υλικά:
- 400 γρ. μπισκότα γεμιστά
- 200 γρ. κρέμα τυρί
- 30 φουντούκια ή αμύγδαλα
- 200 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα για επικάλυψη
Για τα toppings:
- Τρούφα σοκολάτας
- Σκόνη κακάο
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
- Θρυμμάτισε σε ένα mixer τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακάτεψε σε ένα μπολ την κρέμα τυρί μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα και μόλις γίνουν μια ενιαία μάζα φτιάξε μπαλάκια σοκολάτας και τοποθέτησε στο εσωτερικό τους από ένα φουντούκι ή αμύγδαλο.
- Στη συνέχεια τα απλώνεις σε ένα πιάτο και τα τοποθετείς στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν.
- Ετοίμασε την επικάλυψη σοκολάτας λιώνοντας την σε bain-marie. Μην ξεχάσεις να την αφήσεις για 5 λεπτά να κρυώσει (δύο διαφορετικά μπολ για τις δύο σοκολάτες, μαύρη και λευκή)
- Βγάζεις τα σοκολατάκια από το ψυγείο και βουτάς κάθε σοκολατάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα.
- Τέλος, τα βουτάς στην τρούφα, στο αλάτι ή στη σκόνη κακάο. Ιδανικά άφησε και μερικά σοκολατάκια με λευκή επικάλυψη χωρίς κάποιο topping.
Καλή απόλαυση!