Δεν γίνεται να μην έχεις αντιληφθεί πως ένα από τα πιο δυνατά trends της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής τα τελευταία χρόνια σχετίζεται με την ιαπωνική κουζίνα. Περιπετειώδης και ξεχωριστά νόστιμη, η κουζίνα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου σχετίζεται για τους περισσότερους σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα με το σούσι. Τι υπάρχει όμως πέρα από αυτό;
Ορίστε λοιπόν, όλα εκείνα τα διόλου ευκαταφρόνητα φαγητά που κρύβονται κάτω από την κορυφή του παγόβουνου της γιαπωνέζικης διατροφικής κουλτούρας και εστίασης.
Ramen
H παραδοσιακή ιαπωνική σούπα με βάση το ζωμό κρέατος, σερβίρεται με νουντλς και περιλαμβάνει διάφορες γαρνιτούρες όπως αυγά, λαχανικά, πίκλες και κρέας. Συναντάται σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές, αναλόγως από πιο μέρος της Ιαπωνίας προέρχεται η συνταγή. Η Shōyu είναι μια από τις βασικότερες συνταγές της (και μάλλον η αρχαιότερη) και περιλαμβάνει ζωμό κοτόπουλου, λαχανικά και άφθονη soy sauce. To πιο φημισμένο για τα ramen του μέρος της Ιαπωνίας είναι το Sapporo.
Yakitori
Μικρά σουβλάκια από κρέας βουτηγμένα σε μια ιδιαίτερη sauce (που θυμίζει αρκετά bbq) και ψημένα στα κάρβουνα. Φτιάχνονται κυρίως από μοσχάρι και χοιρινό αλλά και σε πιο τολμηρές εκδοχές όπως από καρδιά κοτόπουλου και συκώτι. Συνήθως σερβίρονται στις izakaya (κάτι μεταξύ ιαπωνικής pub και ταβέρνας) ή σε πάγκους σαν street food.
Δες τη συνέχεια στο askmen.gr