Βιολογικό πετιμέζι ψυχρής έκθλιψης, αντιοξειδωτική σταφίδα, χειροποίητα ζυμαρικά στις πιο αναπάντεχες γεύσεις και αφεψήματα που κλείνουν μέσα τους όλη την ελληνική γη, είναι μόνο μερικά από τα ελληνικά προϊόντα απαιτούν μία θέση στη σύγχρονη κουζίνα, γίνονται το ιδανικό δώρο για τους foodists φίλους μας και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις.
<strong>Anassa Organics:</strong> Μία 100% <a href="http://www.anassaorganics.com/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82.html" target="_blank">ελληνική εταιρεία</a> που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη αντίληψη και το καινοτόμο design. Η κεντρική φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στο ότι παρασκευάζει με παραδοσιακό τρόπο φυσικά ροφήματα και αφεψήματα από ελληνικά αρωματικά φυτά, προωθώντας ταυτόχρονα ένα εξαιρετικά δημιουργικό branding και έναν σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο σερβιρίσματος.
<strong>Anassa Organics:</strong> Εκτός των αρωματικών φυτών, κάθε συσκευασία περιέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρασκευής των ροφημάτων, με ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα και ξύλινα στηρίγματα για την κούπα, μέσα στα μεταλλικά κουτιά που προστατεύουν ιδανικά τα βότανα και τα διατηρούν αναλλοίωτα. Τα ροφήματα της Anassa Organics διακρίθηκαν δυο συνεχόμενες χρονιές, στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου διαγωνισμού Great Taste Awards 2014 του βρετανικού οργανισμού Guild of Fine Food, ενώ η εταιρεία αποτελεί έναν εκ των τεσσάρων νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2014 κι έχει κερδίσει Χρυσό Βραβείο στο πλαίσιο των European Design Awards 2014.
<strong>Golden Black:</strong> Το βιολογικό πετιμέζι προέρχεται από την πολύ αρωματική ποικιλία Μοσχάτο και η συμπύκνωση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (30ο – 32ο C) σε συνθήκες κενού για να μην καραμελοποιηθούν τα σάκχαρα, μέχρι να φτάσει σε σημείο συμπύκνωσης. Στη συνέχεια, ο συμπυκνωμένος πλέον χυμός βράζεται σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα ώσπου να φτάσει σε σημείο συμπύκνωσης και να εμφιαλωθεί.
<strong>Golden Black:</strong> Η οικογένεια Παπαϊωάννου άρχισε να καλλιεργεί αμπελώνες το 1876 στην περιοχή της Νεμέας. Οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη εμπειρία στην αμπελοκαλλιέργεια, αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί η οικογενειακή επιχείρηση και να δημιουργήσει άριστα ποιοτικώς προϊόντα. Σήμερα, οι Βιολογικοί Αμπελώνες Παπαϊωάννου είναι μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, που μετά από την μεγάλη απήχηση των κρασιών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε, και ειδικότερα ένα από τα νεότερα μέλη της ο Γιώργος, να δραστηριοποιηθεί και με την παραγωγή της, παγκοσμίου φήμης, <a href="http://goldenblack.gr/" target="_blank">κορινθιακής σταφίδας</a>. Η Golden Black όπως ονομάζεται η βιολογική κορινθιακή σταφίδα από τους αμπελώνες της οικογένειας, αποξηραίνεται με φυσικό τρόπο στη σκιά.
<strong>Ladolea:</strong> Η επιχείρηση «Melissi&Co» ιδρύεται από τον Πάνο και τον Θάνο Κλουτσινιώτη με ένα βασικό όραμα: Την ανάδειξη στην παγκόσμια αγορά, των εκλεκτών ελληνικών αγροτικών προϊόντων και της πλούσιας ιστορίας του τόπου, μέσω της διαμόρφωσης προϊόντων με αυθεντική ελληνική ταυτότητα. Η Melissi&Co παράγει τρία υψηλής ποιότητας βιολογικά και εξαιρετικά παρθένα μονοποικιλιακά ελαιόλαδα <a href="http://ladolea.gr/" target="_blank">Ladolea</a> από γηγενείς κορινθιακές ποικιλίες ελιάς (Μεγαρίτικη, Πατρινιά, Κορωνέικη), καθώς και ένα βιολογικό γλυκό ξίδι (Αγιωργίτικο, ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ) με γεύση περγαμόντου, σε πρωτότυπες χειροποίητες κεραμικές συσκευασίες.
<strong>Ladolea</strong>: Η έμπνευση της συσκευασίας προέρχεται από τον αρχαίο κορινθιακό αρύβαλλο, ένα αγγείο του 7ου π.Χ. αιώνα το οποίο χρησίμευε στην επάλειψη των αθλητών της εποχής με ελαιόλαδο κατα τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων. Η κατασκευή των κεραμικών αγγείων LADOLEA πραγματοποιείται αποκλειστικά στο χέρι από Έλληνες παραδοσιακούς αγγειοπλάστες. Αυτήν την χρονιά τα προϊόντα Ladolea βραβεύτηκαν σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου: Ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης και χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου του Λος Άντζελες, καθώς και σε 3 διεθνείς διαγωνισμούς σχεδιασμού συσκευασίας.
<strong>Ρίζα:</strong> Αυτό που διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο τα ζυμαρικά είναι οι ιδιαίτερες γεύσεις που κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς foodies. Έτσι, εκτός από ζυμαρικά ολικής αλέσεως, βρίσκεις μακαρόνια με γεύση αγκινάρα, cranberries, τζίντζερ και λεμονοπίπερο και λιναρόσπορο. (Διάθεση: Παρμενίδου 5-7, Παγκράτι, τηλ. 6944581486)
<strong>Ρίζα:</strong> Μία εταιρεία που παράγει ζυμαρικά, με φρέσκα υλικά προερχόμενα από την ελληνική ύπαιθρο. Τα προιόντα παράγονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ διασφάλισης της ποιότητας και τηρεί τους κανόνες haccp. Τα ζυμαρικά Ρίζα φτιάχνονται, ξεραίνονται και συντηρούνται με φυσικούς τρόπους, διατηρώντας έτσι αναλοίωτη τη γεύση, την ποιότητα και τις ιδιότητες των υλικών τους.
<strong>The Family Beez:</strong> Η οικογένεια Ρώτα, θέλοντας να προσφέρει αγνό και ανεπεξέργαστο μέλι στα παιδιά της, ξεκίνησε πριν από περίπου 40 χρόνια να παράγει μέλι στη Σέριφο. Ο Γιώργος Ρώτας, σήμερα, συνεχίζει το δύσκολο αυτό έργο και με φιλοσοφία «Το μέλι για μας είναι οικογενειακή υπόθεση», παράγει εξαιρετικό μέλι με ιδιαίτερη γεύση, στη μικρή αλλά <a href="http://www.thefamilybeez.com/?lang=en" target="_blank">σύγχρονη βιολογική του μονάδα</a>. Τα χαρακτηριστικά του μελιού αυτού οφείλονται στη βιοποικιλότητα της περιοχής, η οποία είναι προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη ως «NATURA 2000». Η παραγωγή είναι περιορισμένη και η ποιότητα εξαιρετική, και ανάμεσα στις διακρίσεις που έχει αποσπάσει το brand είναι το Gold Star στο Great Taste Awards 2014 και Ermis Awards 2014 Gold Award "Συσκευασία και Σειρά Συσκευασιών Τροφίμων".
<strong>The Family Beez: </strong>Ο Γιώργος και η σύζυγος του Λιλή αποφάσισαν να βάλουν το μέλι σε μία συσκευασία τόσο μοναδική όσο και το μέλι τους. Τo design και το branding επιμελήθηκε η Mousegraphics με τη συσκευασία δώρου να είναι μία χειροποίητη ξύλινη μικρογραφία κυψέλης, η οποία έχει σκοπό να αναδείξει με μοναδικό τρόπο την προέλευση του μελιού και την αυθεντικότητα του προιόντος. Οι αριθμοί της κάθε κυψέλης (14, 29, 62, 37) δόθηκαν προς τιμήν των πιο παραγωγικών μελισσιών της χρονιάς αυτής και ο αριθμός μελισσοκομικού βιβλιαρίου (EL 82/1350) αντιστοιχεί στον παραγωγό, κύριο Ρώτα.
<strong>Go Greek:</strong> Το <a href="http://www.gogreek.gr/" target="_blank">gogreek</a> είναι ένα νέο concept, που προωθεί τη φιλοσοφία, τη μυθολογία, την ιστορία και την παράδοση της ελληνικής γης, μέσα από μια ποικιλία από μεσογειακά προϊόντα διατροφής και χειροποίητα αντικείμενα.
<strong>Go Greek:</strong> Η σειρά “gogreek collectibles” εισάγει στην αγορά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με μια σύγχρονη προοπτική αντλώντας έμπνευση από την αρχαία ελληνική μυθολογία, την ιστορία και την παράδοση. Η σειρά περιλαμβάνει μπουκαλάκια μινιατούρες με ούζο Μυτιλήνης που απεικονίζουν φιγούρες με ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες και τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, σε συλλεκτικές συσκευασίες.