Για τον θεσμό του γάμου ακούγονται συχνά οι έννοιες της δύναμης και της αδυναμίας. Το πιο συνηθισμένο είναι να βλέπεις ζευγάρια, που ο ένας έχει τον τίτλο του «δυνατού» και ο άλλος τον τίτλο του «αδύναμου». Η Δύναμη εστιάζεται στους εξής τομείς: στο οικονομικό κομμάτι, στο κοινωνικό και επαγγελματικό status, στην καταγωγή και στο φύλο.
Με βάση την παραπάνω παράμετρο, ένας γάμος μπορεί να είναι:
1. Ισότιμος (equal marriage): Οι αποφάσεις σε αυτή τη σχέση λαμβάνονται με διαπραγμάτευση. Έχουν χωριστεί οι τομείς, στους οποίους θα αποφασίζει ο ένας και ο άλλος. Για παράδειγμα, ο σύζυγος θα καθορίζει ποια θα είναι τα έξοδα του σπιτιού για κάθε μήνα, θα πληρώνει τους λογαριασμούς, θα οδηγεί το αυτοκίνητο και η σύζυγος θα αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών, το μαγείρεμα και τα κανονίσματα για εξόδους με φίλους. Οι ρόλοι δεν είναι απαραίτητο να παραμένουν στατικοί, αλλά μπορούν να εναλλάσσονται.
2. Ασύμμετρος (unsymmetrical marriage): Σε αυτόν τον γάμο δεν είναι ξεκάθαρο, ποιος έχει την δύναμη κάθε φορά και το ζευγάρι είναι άκαμπτο στο να αποκτήσει συμμετρία.
3. Ανδροκεντρικός (androcentric marriage): Ο άντρας φαίνεται ότι έχει την Δύναμη και την εξουσία, αυτός ορίζει τα πράγματα, τίποτα δεν γίνεται χωρίς τον έλεγχο και την έγκριση του...
Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr