Τα 5 πρώτα βήματα στην οργάνωση ενός γάμου

Εάν πρόκειται να παντρευτείς, από εδώ πρέπει να ξεκινήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Η οργάνωση ενός γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση -όλοι το ξέρουν αυτό! Εάν έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι όλα όσα πρέπει να κάνεις για τον δικό σου, σίγουρα έχεις ήδη πελαγώσει. Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις από τα πιο σημαντικά! Αυτά είναι τα 5 πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις:

Υπολόγισε πόσους περίπου καλεσμένους θα έχεις

Και δεν εννοούμε να κάνεις υπολογισμούς στο μυαλό σου. Πάρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να σημειώνεις τα ονόματα όσων θεωρείς ότι θα πρέπει να καλέσεις, τόσο εσύ όσο και ο γαμπρός. Σκέψου άτομα από διάφορες κατηγορίες: φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς, κ.λπ. Αφού κάνεις μια πρώτη καταγραφή, άρχισε να σημειώνεις ποιους από αυτούς θα μπορούσες και να αφαιρέσεις. Για παράδειγμα, κάποιους με τους οποίους έχετε χρόνια να συναντηθείτε. Ή αυτούς που παντρεύτηκαν πρόσφατα και δεν σας κάλεσαν (όχι ότι είναι υποχρεωτικό, αλλά σίγουρα δεν θα παρεξηγηθούν). Καλό θα ήταν να είσαι έτοιμη να αφαιρέσεις περίπου το 15-20% των ονομάτων της αρχικής λίστας. Έτσι θα καταλήξεις σε δύο λίστες (μία μεγάλη και μία μικρή). Η τελική επιλογή θα γίνει βάσει το budget. Κι έτσι περνάμε στο δεύτερο βήμα στην οργάνωση ενός γάμου όπου θα πρέπει να...

Όρισε ένα budget (κατά προσέγγιση)

Πόσα χρήματα θα μπορούσατε να διαθέσετε; Πρόκειται να πληρώσετε όλα τα έξοδα μόνοι σας ή θα σας δώσουν και οι γονείς σας χρήματα; Ποιο είναι το απολύτως μέγιστο ποσό που μπορεί να αντέξει η τσέπη σας; Ποιοι είναι το χαμηλότερο budget που θεωρείς ότι μπορεί να καλύψει όλα όσα θέλεις οπωσδήποτε να έχεις; Οι απαντήσεις σ' αυτές τις ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις σε ένα ρεαλιστικό νούμερο.

Δες κι εδώ 5 λεπτομέρειες του γάμου που δεν πρέπει να αφήσεις στην τύχη...

Κάνε έρευνα για την τοποθεσία

Αφού έχεις μια ιδέα του αριθμού των καλεσμένων και των χρημάτων που μπορείς να ξοδέψεις, άρχισε την έρευνα για το ιδανικό location. Μην ξεχνάς ότι κάποιοι δημοφιλείς χώροι μπορεί να είναι ήδη κλεισμένοι για τους επόμενους (πολλούς) μήνες. Καταλήξτε σε δύο – τρεις εναλλακτικές τουλάχιστον. Ζητήστε από το καθένα πληροφορίες, φυλλάδια, διαθεσιμότητα και τιμές.

Επίλεξε τους συνεργάτες σου

Ο αριθμός των καλεσμένος και η τοποθεσία όπου θα γίνει η τελετή και η δεξίωση θα σας δώσουν μια εικόνα για το budget. Οπότε τώρα μπορείς να αποφασίσεις εάν και πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για τα επιμέρους στοιχεία του γάμου. Δηλαδή, λουλούδια, τούρτα, διακόσμηση, catering κ.λπ. Κλείσε ραντεβού με διάφορες εταιρείες και άκου τι έχει να προτείνει η καθεμία. Έχε υπόψη όμως ότι είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάποια απολύτως αξιόπιστη «δοκιμασμένη» από άνθρωπο της εμπιστοσύνης σου -ακόμα κι αν κοστίζει κάτι παραπάνω.

Αποφάσισε τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα

Κατάγραψε ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το προσωπικό σου όνειρο για το γάμο σου και για τα οποία δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις πίσω. Μπορεί να μη σε νοιάζει να έχεις open bar, αλλά να θέλεις οπωσδήποτε να πας στην εκκλησία με άμαξα. Ή να έχεις αποφασίσει να φορέσεις το νυφικό της γιαγιάς σου, οπότε μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα που θα έδινες στη διακόσμηση κ.λπ. Και, φυσικά, μην ξεχάσεις να εμπλέξεις στη διαδικασία το γαμπρό! Γιατί δεν μιλάμε πια για την οργάνωση ενός γάμου αλλά για την οργάνωση του δικού σας γάμου!

Δες κι εδώ το λογαριασμό στο Instagram που πρέπει να ακολουθεί κάθε μέλλουσα νύφη...